CELEBRITIES

Τα «έσπασε» ο Λάνθιμος στις Κάννες - Θερμή υποδοχή και δυνατό χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα του «Kinds of Kindness»


JTeam

18 Μαΐου 2024

Τα «έσπασε» ο Λάνθιμος στις Κάννες - Θερμή υποδοχή και δυνατό χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα του «Kinds of Kindness»
Instagram
Δες βίντεο και φωτογραφίες

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Kinds of Kindness» έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών, διεκδικόντας με αξιώσεις τον Χρυσό Φοίνικα.

Πρόκειται μάλιστα για την τέταρτη συμμετοχή τόσο του ίδιου, όσο και του σεναριογράφου, Ευθύμη Φιλίππου.

Και αν κρίνουμε από όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα, όχι απλά τα πηγαίνει θαυμάσια, αλλά τα... έσπασε.

Αυτό φάνηκε και από το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα που κέρδισαν όλοι οι συντελεστές της αμέσως μετά την προβολή της αλλά και από τις θετικές κριτικές που ανεβαίνουν σιγά σιγά στο Διαδίκτυο.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης περπάτησε στο κόκκινο χαλί έχοντας στο πλευρό του την πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε, τον Τζέσε Πλέμονς, την Μάργκαρετ Κουόλι, τoν Τζο Αλγουιν και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Και όπως ήταν λογικό και επόμενο έκλεψαν τις εντυπώσεις, αφού με την εμφάνισή τους έφεραν έναν αέρα... Χόλιγουντ.

Η ιστορία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ

Το 2009, ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε το ντεμπούτο του και κέρδισε τη διεθνή προσοχή με την ταινία «Κυνόδοντας» που κέρδισε το πρώτο βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Ακολούθησε το 2015 η πρεμιέρα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του, «Ο Αστακός», η οποία απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Η τελευταία εμφάνισή του έγινε το 2017 με την ταινία, «Ο θάνατος ενός ιερού ελαφιού» η οποία έφυγε με το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Η υπόθεση της ταινίας

Το «Kinds of Kindness» «ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές στην προσπάθειά του να πάρει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και μοιάζει διαφορετικός άνθρωπος, και μία γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μία ιδιαίτερη ικανότητα, που προορίζεται να γίνει ένας θαυμαστός πνευματικός ηγέτης».

Το τρέιλερ της ταινίας

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου (πριν από την πρεμιέρα της στην Αμερική) από τη Feelgood.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.