Tα παραδοσιακά ταξί στην Ελλάδα αλλάζουν και έρχονται τα Tesla


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2023

Tα παραδοσιακά ταξί στην Ελλάδα αλλάζουν και έρχονται τα Tesla
Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, είναι το μέλλον των μετακινήσεων

Στο εξωτερικό είναι η νέα πραγματικότητα. Τα Tesla ταξί μεταφέρουν τους πολίτες από την μια γωνιά της πόλης, στην άλλη με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, πολυτέλεια, άνεση και σύγχρονη τεχνολογία. Στις εφαρμογές μάλιστα, που σου δίνουν την δυνατότητα να επιλέξεις τι αυτοκίνητο θα έχει ο οδηγός που θα σε παραλάβει, η Tesla έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση.

Είναι άραγε το design, είναι η τάση; Μπορεί ναι. Σίγουρα όμως, η αύξηση των Τesla και η είσοδος τους στις μετακινήσεις έχει να κάνει με την εξοικονόμηση, και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Jenny.Gr

Το σημαντικότερο όμως, αφορά τους ίδιους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Αφού πολύ εύκολα μπορούν πλέον να κάνουν την μετάβαση σε ηλεκτροκίνητο όχημα. Υπάρχει νομικό πλαίσιο και κρατικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών ταξί (και την απόσυρση κάποιου παλιού). Η καλωδίωση με ταξίμετρο είναι εξίσου απλή και εύκολη, οπότε το μόνο που απομένει είναι η πρωτοβουλία και η δοκιμή. Σημαντική επίσης είναι και η κατάρτιση των υπεύθυνων της αντιπροσωπείας της Tesla, που διευκολύνουν ιδιαίτερα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και τις σχετικές διατυπώσεις.

Με ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, η διαδρομή από Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά, μέσω Κηφισού και κίνησης, είναι στο 2% μπαταρία, που σημαίνει 0,40 λεπτά. Η φόρτιση τους είναι σχετικά γρήγορα, ενώ περισσότεροι σταθμοί φόρτισης προστίθενται σε διάφορα μέρη της Αθήνας, από τα Βόρεια, μέχρι και τα Νότια.

Jenny.Gr


Το σίγουρο είναι πως οι εξατμίσεις και η ηχορύπανση των παραδοσιακών ταξί δεν θα μας λείψει, ενώ αντίθετα τα Tesla προσφέρουν περισσότερη άνεση, μοντέρνο χαρακτήρα και καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες.