CELEBRITIES

Δοκίμασα την πρωινή ρουτίνα της Jennifer Aniston και το μετάνιωσα από την πρώτη στιγμή


Αφροδίτη Σακκά

1 Δεκεμβρίου 2017

mg-9413.jpg

Διαβάστε εδώ: Έκανα επί μία εβδομάδα clean sleeping και δεν έχω νιώσει πιο κουρασμένη στη ζωή μου

Κι επειδή αν πρέπει να διαλέξω μία σειρά την Κυριακή το μεσημέρι αυτή θα είναι το Friends -όπως και όλες τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας τώρα που το σκέφτομαι- αποφάσισα με συνοπτικές διαδικασίες να ακολουθήσω τη πρωϊνή ρουτίνα της Jennifer Aniston για τρεις ολόκληρες μέρες. Και τονίζω το ολόκληρες, γιατί αν νομίζατε πως είναι εύκολο να είσαι η Jennifer το πρωί και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, τώρα θα αλλάξετε γνώμη.

Ημέρα 1η

Η Jennifer, που λέτε, ξυπνάει κάθε μέρα στις 4.30-5 το πρωί. Ναι, διαβάσατε πολύ σωστά, την ώρα εκείνη που είναι ακόμα νύχτα μαύρη έξω. Έτσι κι εγώ έβαλα τρία διαφορετικά ξυπνητήρια, έβγαλα το ένα πόδι έξω απ' το πάπλωμα για να με πάρει ο ύπνος (ξέρετε, φαντάζομαι, τη γνωστή θεωρία με το κρύο-ζέστη και πως έτσι κοιμάσαι πιο γρήγορα) και έκλεισα τα μάτια μου. Στις 4.30 άρχισαν να χτυπούν τα ξυπνητήρια, να γίνεται χαλασμός, αλλά ο εκπαιδευμένος τύπος ξέρει να βγάζει το χέρι απ' το πάπλωμα και να μην πατάει καν "Αναβολή" αλλά "Απόρριψη". Χωρίς να το καταλάβω η ώρα πήγε 7.30 και σηκώθηκα κανονικά (τρέχοντας, δηλαδή) για να προλάβω το τρόλεϊ και να πάω στη δουλειά. Ημέρα 1η: Αποτυχία. Απόλυτη.

Hμέρα 2η

Η Jennifer έχει δηλώσει πως είναι "late night person" και εγώ θέλω να της πω "Ποιον κοροϊδεύεις;"  Ξάπλωσα στις 22.30. Ακολούθησε η γνωστή διαδικασία, scroll στο Instagram για να νυστάξω, πόδι έξω απ' το πάπλωμα και λίγη ταβανοθεραπεία. Προς έκπληξη όλων, κατάφερα πράγματι να ξυπνήσω λίγο μετά τις 4.30 αφού χτύπησε το ξυπνητήρι κανά δυο φορές και πήγα σαν ζόμπι στη κουζίνα. Η Jennifer αμέσως αφού ξυπνήσει, πίνει ένα ποτήρι ζεστό νερό με μία φέτα λεμόνι. Κάπου εδώ θα ήθελα να εκφράσω πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να γευτείς μόλις έχεις ξυπνήσει. Παρ' όλα αυτά το ήπια και τούτο το ποτήριον και συνέχισα με το επόμενο βήμα της πρωϊνής ρουτίνας της Jennifer, το οποίο ήταν να πλύνω το πρόσωπό μου με νερό και σαπούνι. Εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό. Η Aniston έχει δηλώσει πως δεν περνάει πολύ χρόνο στο να κάνει το οτιδήποτε, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ο χρόνος είναι χρήμα. Επόμενο βήμα: Διαλογισμός. Η Jennifer λέει πως κάνει υπερβατικό διαλογισμό, ενός είδους διαλογισμό κατά τη διάρκεια του οποίου κάθεσαι άνετα με τα μάτια κλειστά. Με τη μέθοδο αυτή, το σώμα λέγεται πως αποκτά βαθιά ξεκούραση, αφού βρίσκεσαι σε απόλυτη ηρεμία και σιγή. Επίσης, η Jennifer επαναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο mantra καθημερινά και είναι ένα mantra που σύμφωνα με την έρευνά μου, πρέπει να στο δώσει ένας δάσκαλος-γιόγκι. Επειδή εγώ δεν έχω δάσκαλο όμως και πόσο μάλλον στις 5 το πρωί, βρήκα ένα δικό μου mantra και έκλεισα τα μάτια.

7.48. Ξύπνησα πάνω στις μαξιλάρες του σαλονιού μου, εκτός τόπου και χρόνου και έτρεξα για μία ακόμη φορά να ντυθώ και να φτιάξω έναν καφέ μπας και καταφέρω να λειτουργήσω σαν άνθρωπος στο γραφείο. Α, και όσο για το mantra, μπορεί να το 'κανα και λάθος, αλλά σίγουρα δε λειτούργησε.

Ημέρα 3η

Μετά τη (σχετική) αποτυχία των προηγούμενων ημερών, σήμερα ήμουν αποφασισμένη να τα καταφέρω. Ακολουθεί ιεροτελεστία προσπάθειας να με πάρει ο ύπνος. Ξυπνητήρι στις 4.30, νερό με λεμόνι (δεν ξεπερνιέται η απαισιότητα της γεύσης), επιτυχημένο 20λεπτο διαλογισμού και μετά αμέσως όρθια -δεν επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη. Η Jennifer μετά τρώει πρωϊνό. Εγώ τελευταία φορά που έφαγα πρωϊνό ήταν ένα καλοκαίρι στη γιαγιά μου στο Άργος και μετά δεν με άφηνε να πάω στη θάλασσα. Δεν ξαναέφαγα από τότε. Ωστόσο, το καθημερινό milkshake της σταρ κανονικά αποτελείται από καθαρή πρωτείνη, μπανάνες, βατόμουρα, κατεψυγμένα κεράσια, "ένα μείγμα από πράσινα", σκόνη maca και λίγο κακάο. Φυσικά και απ' όλα αυτά είχα μόνο μπανάνες, κεράσια και από πράσινα θεώρησα πως το μαρούλι και το χλωρό κρεμμύδι μετράνε, οπότε τα έβαλα. Δεν ξέρω που βρίσκει κανείς καθαρή πρωτεϊνη. Υποτίθεται πως το συγκεκριμένο δημιούργημα της δίνει μία ιδιαίτερη "λάμψη" την οποία εμένα καθόλου δεν μου την έδωσε, να το πω αυτό.

Μετά, η Jennifer κάνει μισή ώρα spin yoga και 40 λεπτά yoga. Κατάφερα με επιτυχία τη σκέτη yoga με τη βοήθεια μιας εξαίρετης κυρίας στο Youtube, όσο για το spin, ας μην το συζητήσουμε. Κατευθείαν μετά από αυτή τη "χαλαρή" γυμναστική, η Jennifer πάει και στο γυμναστήριο για λίγο πιο έντονη γυμναστική αυτή τη φορά (χαρά στο κουράγιο της), μόνο που εγώ το τελευταίο πράγμα που θα είχα ποτέ είναι συνδρομή στο γυμναστήριο. Οπότε έκανα μερικές διατάσεις και λίγα push-ups. Εδώ η Jennifer δεν μας λέει για το αν κάνει μπάνιο, αλλά το ελπίζω γιατί εγώ το χρειάστηκα. Παρ' όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως οι ασκήσεις με ξύπνησαν και να δείτε που δεν θα φτιάξω καν καφέ σήμερα. Βγαίνω απ' το μπάνιο, η ώρα στον επόμενο τόνο θα είναι 7.16 και είμαι πιο έτοιμη από ποτέ να τρέξω να προλάβω το τρόλεϊ.

Συμπέρασμα; Για να κάνει κανείς τη πρωϊνή ρουτίνα της Jennifer Aniston χρειάζεται: 1. Δύναμη ψυχής, 2. Να κοιμάται από τις 8 το βράδυ, 3. Να έχει ψωνίσει τα μισά λαχανικά και φρούτα του supermarket, 4. Γυμναστήριο στο σπίτι του. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η μυστική συνταγή μίας επιτυχημένης γυναίκας, απλά θέλω πάντα να θυμάστε πως το μαρούλι και το χλωρό κρεμμύδι σε milkshake είναι και θα είναι πολύ κακή επιλογή. Επιστρέφω στον καφέ και στο ξύπνημα όταν έξω δεν θα είναι ακόμα νύχτα.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το εντυπωσιακό σπίτι της Jennifer Aniston με αέρα από τη δεκαετία του 1970

[gallery-715838]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.