CELEBRITIES

Ο Harvey Weinstein μιλά πρώτη φορά δημόσια μετά το σκάνδαλο περί σεξουαλικής παρενόχλησης


Αφροδίτη Σακκά

17 Ιουλίου 2018

abaca_404704_008_1.jpg

O Harvey Weinstein έδωσε την πρώτη του συνέντευξη από τότε που πάνω από 75 γυναίκες τον κατηγόρησαν δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση τον Οκτώβριο του 2017. Ο δημοσιογράφος του The Spectator, Taki Theodoracopulos, δημοσίευσε μία συζήτηση που είχε πρόσφατα με τον πρώην παραγωγό όπου παραδέχεται πως προσέφερε εργασία στον χώρο της υποκριτικής σε αντάλλαγμα με σεξ.

Ο 66χρονος στο παρελθόν είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία περί σεξουαλικής παρενόχλησης προς το πρόσωπό του. Δήλωσε στον Theodoracopulos: "Γεννήθηκα φτωχός, άσχημος και έπρεπε να παλεύω σε όλη μου τη ζωή για να φτάσω κάπου. Έχεις πολλά κορίτσια, κανένα κορίτσι δεν με κοίταξε μέχρι να γίνω διάσημος στο Hollywood".

"Ναι, τους προσέφερα ευκαιρίες καριέρας σε ανταλλαγή με σεξ, αλλά έτσι έκαναν και κάνουν ακόμα όλοι," αναφέρει. "Αλλά ποτέ, μα ποτέ, δεν επιτέθηκα σε single γυναίκα". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Weinstein "φλερτάρει κάθε νεαρή γυναίκα αλλά με ανόητο τρόπο," χρησιμοποιόντας την χαρακτηριστική του ατάκα: "Θα μου δώσεις τη διεύθυνσή σου και θα σε κάνω star".

Ως προς απάντηση στο συγκεκριμένο άρθρο, ο δικηγόρος του πρώην κινηματογραφικού παραγωγού, Benjamin Brafman, ισχυρίζεται πως τα λόγια του Weinstein αλλοιώθηκαν στο άρθρο. "Ήμουν παρών στη συζήτηση -δεν ήταν συνέντευξη, αλλά μία κοινωνική συνάντηση μεταξύ παλιών φίλων," είπε ο Brafman. "Μιλήσαμε για το παλιό Hollywood και την αντίθεσή το με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, και πιστεύω πως ο Taki βλέπει τον Harvey με αυτό το παλιότερο φως. O Mr Weinstein δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικά με ανταλλαγή ρόλων σε ταινίες για σεξουαλικές χάρες. Έχετε τον λόγο μου πως ο Harvey δεν το είπε αυτό." Ως απάντηση, ο Theodoracopulos δήλωσε πως "μπορεί να παρερμήνευσε την συζήτηση με τον Harvey Weinstein".

Mέσα στην τευλευταία χρονιά, ο Weinstein έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από δεκάδες γυναίκες ανάμεσά τους και celebrities συμπεριλαμβανομένων των Rose McGowan, Angelina Jolie και Gwyneth Paltrow.

Τα επακόλουθα βοήθησαν να ξεκινήσει μία συζήτηση σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση αφού ένας μεγάλος αριθμός γυναικών στο Hollywood ξεκίνησαν την καμπάνια Time's Up και το κίνημα #MeToo στα social media. Τον Ιούνιο που πέρασε, ο πρώην παραγωγός δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για βιασμό και "αμφισβήτησε κατηγορηματικά" κατηγορίες κατά του από δύο γυναίκες. Ο Weinstein αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος με εγγύηση του 1 εκ. δολαρίων και αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο το Σεπτέμβριο για την επόμενη ακρόασή του.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.