CELEBRITIES

Keanu Reeves: Μια ζωή γεμάτη τραγωδίες


Χριστίνα Γουδρούπη

9 Μαρτίου 2019

20120215_zaf_d20_091.jpg

Ο ηθοποιός Keanu Reeves έγινε διάσημος μέσα από τους ρόλους του σε εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του '80 και του '90, από τους οποίους αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει ο ρόλος του ως Neo στο Matrix. H ιστορία της ζωής του όμως δεν είναι τόσο ρόδινη.

Ο Reeves γεννήθηκε στο Λίβανο το 1964. Ο πατέρας του ήταν κινέζικης και χαβανέζικης καταγωγής, και η μητέρα του Βρετανίδα. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο Keanu ήταν πολύ μικρός, αλλά παρέμεινε στη ζωή του μέχρι και την ηλικία των 13 ετών. "Πέρασα τις τελευταίες μου διακοπές μαζί του όταν ήμουν 13 ετών", δήλωσε ο Keanu σε μια συνέντευξη του 2002. "Την τελευταία μας μέρα καθίσαμε στη βεράντα και κοιτούσαμε τον σκοτεινό ουρανό. Δεν είπε σχεδόν τίποτα εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα μας πήγε στο αεροδρόμιο. Δεν είχαμε νέα του για 10 χρόνια. Ούτε κλήσεις, ούτε γράμματα, τίποτα".

Οι θεωρίες που κυκλοφορούν στο Ιnternet ισχυρίζονται ότι η θλίψη καταδιώκει τον Reeves. Aνάμεσα σε όσα του έχουν συμβεί, υποτίθεται ότι η οικογένειά του μετακινούνταν πολύ από πόλη σε πόλη, ενώ πάλευε με τη δυσλεξία και την ακαδημαϊκή αποτυχία. Ο ίδιος λέει ότι αυτό δεν είναι ακριβές. "Δεν μετακομίζαμε τόσο συχνά", εξηγεί. "Και δεν ήμουν ο καλύτερος μαθητής αλλά δε θυμάμαι να αντιμετώπιζα πρόβλημα προσαρμογής".

Σε ηλικία 23 ετών, o κολλητός του, River Phoenix πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Οι δύο άντρες είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας My Own Private Idaho, αλλά ο Phoenix βρέθηκε νεκρός έξω από ένα club στο Los Angeles στις 31 Οκτωβρίου του 1993.

To 1999, η γυναίκα της ζωής του Reeves, Jennifer Syme, έμεινε έγκυος την κόρη τους. Μετά από 8 μήνες κύησης, το κοριτσάκι που ονομάστηκε Αva, γεννήθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2000. Το ζευγάρι δεν άντεξε τη θλίψη και χώρισε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Παρέμειναν κοντινοί φίλοι, ενώ την πρώτη Απριλίου του 2001 έφαγαν μαζί brunch στο San Francisco. Μια μέρα αργότερα, ένας πολύ ταραγμένος Κeanu Reeves κάλεσε στο γραφείο του ιατροδικαστή της Κομητείας του Los Angeles για να ρωτήσει αν η Jen Syme ήταν εκεί.

Δυστυχώς ήταν. Στις 2 Απριλίου, η Syme, έχασε τον έλεγχο του Jeep της, χτύπησε τρια σταθμευμένα αυτοκίνητα, τούμπαρε αρκετές φορές και έφυγε από το αυτοκίνητο. Οι αρχές πιστεύουν ότι πέθανε απευθείας αλλά στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν συνταγογραφημένα αντικαταθλιπτικά και δύο τυλιγμένα χαρτονομίσματα με μια "λευκή ουσία σε μορφή σκόνης". Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Reeves δυσκολεύτηκε να το διαχειριστεί.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η αδερφή του Keanu, Κim, διαγνώστηκε με λευχαιμία το 1991 και αφού πάλεψε με αυτό για μια δεκαετία, η ασθένεια φαίνεται πως οδηγήθηκε σε ύφεση το 1999. Υπάρχουν ακόμα και αρκετά πρόσφατες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Kim υποτροπίασε αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν. Υπήρξαν φήμες ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Keanu δώρισε το 70% των χρημάτων του από την ταινία Matrix σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όμως μάλλον πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Όμως ο Reeves είναι συχνός και γενναιόδωρος χρηματοδότης σε πάρα πολλούς καλούς σκοπούς.

Μετά από όλα αυτά, ο Reeves μοιάζει να ανήκει στους πιο προσγειωμένους αστέρες. Μένει σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στο Hollywood, που σίγουρα δεν είναι ούτε στα ακριβότερα, ούτε στα πιο εντυπωσιακά σπίτια που υπάρχουν. Ενώ διαθέτει μια Porsche με την οποία μετακινείται συχνά, υπάρχουν ακόμα φορές που κάμερες περαστικών τον έχουν καταγράψει να κυκλοφορεί με μετρό. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.