CELEBRITIES

Ο David Beckham μιλά για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: «Όταν όλοι κοιμούνται, εγώ καθαρίζω τα κεριά»


JTeam

2 Μαΐου 2023

Ο David Beckham μιλά για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: «Όταν όλοι κοιμούνται, εγώ καθαρίζω τα κεριά»
@davidbeckham
Ο διάσημος ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο φόβο του στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Εμμονές όπως φαίνεται έχουν όλοι, έτσι και ο David Beckham, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με OCD, δηλαδή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή η οποία έχει ως βάση τις εμμονές σχετικά με την οργάνωση, την καθαριότητα, αλλά και τον έλεγχο.

Τι ακριβώς είναι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή από την οποία πάσχει ο Beckham

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD), είναι μία ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από παράλογες σκέψεις, ιδέες, εικόνες (εμμονές – ιδεοληψίες ή ψυχαναγκασμούς) και οδηγεί τους πάσχοντες σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές ( καταναγκασμούς). Επίσης είναι πιθανό να υπάρχει μόνο μία από τις δύο (μόνο ψυχαναγκασμοί ή μόνο επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές) και η διάγνωση τους να παραμένει η ίδια.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix στο οποίο συμμετέχει, μιλά ανοιχτά για τη δική του εμπειρία με το OCD και ομολογεί πως έχει φτάσει σε σημείο να μένει ξύπνιος τη νύχτα προκειμένου να καθαρίζει το σπίτι του, και συγκεκριμένα τα κεριά του. «Όταν όλοι είναι στο κρεβάτι, πηγαίνω και καθαρίζω τα κεριά, γυρίζω διακόπτες ώστε να ευθυγραμμίζονται σωστά και φροντίζω να είναι όλα εντάξει», ανέφερε.

Αυτή η εξομολόγηση δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Beckham, ο οποίος έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για την εμμονή του με την καθαριότητα και την εντέλεια. Το 2006 είχε ομολογήσει πως θέλει τα πάντα να είναι ομοιόμορφα και αρμονικά, σε σημείο που βάζει τα ποτά στο ψυγείο μόνο σε ζυγούς αριθμούς, ενώ το ίδιο κάνει και στα ξενοδοχεία που επισκέπτεται.

Στο βίντεο με τις νέες αποκαλύψεις του σχετικά με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, εμφανίζεται και η Victoria Beckham, η οποία προσπαθεί να τον καθησυχάσει, αλλά ο Βρετανός celebrity παραδέχεται πόσο δύσκολο είναι να ζεις με αυτές τις εμμονές.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Beckham δεν είναι αυτός που περίμενες

«Μισώ να κατεβαίνω το πρωί και να έχω βρώμικα φλιτζάνια και πιάτα. Και είναι κουραστικό να τριγυρνάω καθαρίζοντας κάθε κερί, καθαρίζω κάθε τι, αυτή είναι η φοβία μου, ότι υπάρχει ένας λεκές μέσα σε ένα κερί. Ξέρω, είναι περίεργο», αναφέρει ο David σχετικά με την μεγαλύτερη φοβία του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.