CELEBRITIES

Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ έχουν PTSD από την πρώτη φορά που ήταν μαζί


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2023

Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ έχουν PTSD από την πρώτη φορά που ήταν μαζί
Splash News
«Όμως τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο σοφοί», δήλωσε μεταξύ άλλων η Λόπεζ

Η Τζένιφερ Λόπεζ μίλησε πρόσφατα στο Variety και προχώρησε σε αποκαλύψεις που αφορούν τη σχέση της με τον αγαπημένο της Μπεν Άφλεκ. Όπως δήλωσε, τόσο η ίδια, όσο και ο Μπεν πάσχουν από PTSD, εξαιτίας της έντονης δημοσιότητας που γνώρισε η σχέση τους, όταν έγινε γνωστό πως είναι μαζί για πρώτη φορά το 2003.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Gigli», και ο έρωτας τους δεν άργησε να γίνει γνωστός. Μετά από περίπου έναν χρόνο σχέσης, είχαν σκοπό να προχωρήσουν τον δεσμό τους και να παντρευτούν. Ξαφνικά όμως ανακοινώθηκε πως ακύρωσαν τον γάμο τους, και λίγο αργότερα χώρισαν οριστικά.

Jenny.Gr
@IMDb


Ο λόγος πίσω από τον πρώτο τους χωρισμό, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η φήμη και δημοσιότητα που είχε πάρει η σχέση τους εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τη διαχειριστούν. Αυτό ακριβώς φοβούνται μη συμβεί και τώρα, που είναι και πάλι μαζί και αγαπημένοι.

Τι είναι το PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες)

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) είναι διανοητική διαταραχή που μπορεί να αναπτυχθεί μετά την έκθεση ατόμου σε τραυματικό συμβάν. Τα συμπτώματα ενδεχομένως περιλαμβάνουν ενοχλητικές σκέψεις, συναισθήματα ή όνειρα που σχετίζονται με γεγονότα, διανοητική ή σωματική δυσφορία σε συναισθήματα που σχετίζονται με τραύματα, προσπάθειες αποφυγής συνθηκών τραύματος, αλλοιώσεις στον τρόπο σκέψης και συναισθήματος ενός ατόμου και αύξηση του συναισθήματος φυγής.

Τα συχνότερα συμπτώματα του PTSD είναι:

  • Επεισόδια αναβίωσης των τραυματικών γεγονότων (flashbacks)
  • Όνειρα ή εφιάλτες σχετικά με το τραυματικό γεγονός
  • Ένα αίσθημα συναισθηματικού μουδιάσματος
  • Απομάκρυνση από οικεία άτομα
  • Άμβλυνση απαντητικότητας στην αλληλεπίδραση με το περιβάλλον
  • Αδυναμία βίωσης ευχαρίστησης
  • Αποφυγή δραστηριοτήτων και καταστάσεων σχετικών με το τραύμα
  • Επίμονα συμπτώματα υπερεγρήγορσης, όπως υπερεπαγρύπνιση και υπέρμετρη αντίδραση στο ξάφνιασμα
  • Διαταραχές ύπνου

Ωστόσο όπως πρόσθεσε η Λόπεζ στη συνέντευξη της, «πλέον είμαστε πιο ώριμοι. Είμαστε πιο σοφοί. Γνωρίζουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς, και τι είναι πραγματικά σημαντικό για τη ζωή. Δεν μας νοιάζει τόσο πολύ πια τι πιστεύει ο κόσμος. Έχει να κάνει με το να είσαι πραγματικός και αυθεντικός, σε αυτό που όντως είσαι σαν άνθρωπος», δήλωσε η JLo. «Ως καλλιτέχνες οφείλουμε να ακολουθήσουμε την καρδιά μας και μπορεί να μην συμφωνούν όλοι με αυτό που λέει η καρδιά μου, αλλά πρέπει να το κάνω», συμπλήρωσε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 16 Φεβρουαρίου, η Λόπεζ θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «This Is Me… Now». Πρόκειται για ένα άλμπουμ που συνεχίζεται από την πιο παλιά της κυκλοφορία, την «This is me... then». Τα μουσικά άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν μαζί με τη νέα ταινία που ετοιμάζει το διάσημο ζευγάρι, στο οποίο συμμετέχει και ο Άφλεκ ως σκηνοθέτης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.