CELEBRITIES

Ο Κρίστοφερ Νόλαν θα γίνει Iππότης για την προσφορά του στον κινηματογράφο


JTeam

29 Μαρτίου 2024

Ο Κρίστοφερ Νόλαν θα γίνει Iππότης για την προσφορά του στον κινηματογράφο
Splash by Ideal Image
Ο Κρίστοφερ Νόλαν θα γίνει «Sir» και η σύζυγός του, Έμα Τόμας, «Dame» για όσα έχουν προσφέρει στον κινηματογράφο

Μια πολύ ξεχωριστή και σημαντική στιγμή για την καριέρα τους πρόκειται να ζήσουν ο Κρίστοφερ Νόλαν και η Έμα Τόμας, καθώς η Βρετανία θα τους τιμήσει για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το BBC, σκηνοθέτης του «Oppenheimer» και η παραγωγός ταινιών, που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στον κινηματογράφο με τη δουλειά τους κι έχουν υπογράψει μεγάλες επιτυχίες, θα λάβουν τους τίτλους του Sir (Ιππότη) και της Dame (Ντάμα) αντίστοιχα.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν προ ημερών απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Oppenheimer», μια ταινία που κέρδισε αμέτρητες θετικές κριτικές και «ταξίδεψε» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ταινία, παραγωγός της οποίας είναι η Έμα Τόμας, έλαβε συνολικά επτά βραβεία.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Παραλαμβάνοντας το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία της χρονιάς, η Έμα Τόμας ανέφερε: «Νομίζω πως κάθε άνθρωπος που κάνει ταινίες ονειρεύεται αυτή τη στιγμή. Όμως, φαινόταν απίθανο αυτό να συμβεί ποτέ στην πραγματικότητα».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει βρεθεί έξι φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ωστόσο ποτέ δεν είχε καταφέρει να ανέβει στη σκηνή και να παραλάβει αυτό το χρυσό αγαλματίδιο. Φέτος, με το «Oppenheimer» η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.

Εκτός από τα Όσκαρ για την καλύτερη ταινία και τη σκηνοθεσία, το «Oppenheimer» πήρε το βραβείο για τον Α' και Β' Ανδρικό ρόλο, το μοντάζ, τη φωτογραφία και τη μουσική.

Jenny.Gr
Splash by Ideal Image

Εκτός από την εν λόγω οσκαρική ταινία, ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει σκηνοθετήσει τις εξής: «Tenet»,«Dunkirk», «Interstellar», «The Dark Knight», «The Prestige», «Batman Begins», «Insomnia» και «Memento».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.