Οι Τραμπ και το… φτωχικό τους στο Μαρ-α-Λάγκο

Βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και έχει μια μεγάλη ιστορία. Με πολλά φύλλα χρυσού, κτηματομεσιτικά τρικ και ακριβά αστυνομικά μέτρα.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Το 1973 η μεγιστάνας των δημητριακών, Μάρτζορι Μεριγουέδερ Ποστ, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, πέθανε και στη διαθήκη της έκανε μια ενδιαφέρουσα δωρεά προς το αμερικανικό κράτος. Αφησε το μέγαρο Μαρ-α-Λάγκο, ιδιοκτησίας της στο Παλμ Μπιτς, στη διάθεση της κυβέρνησης, με την επιθυμία ο πρόεδρος των ΗΠΑ να το χρησιμοποιεί ως «χειμερινό Λευκό Οίκο».

 

Το Μαρ-α-Λάγκο χτίστηκε το 1927, η κατασκευή του κόστισε $7 εκατ. ποσό τεράστιο για την εποχή του και η έκτασή του είναι 80 στρέμματα. Η έπαυλη διαθέτει 128 δωμάτια και αρχιτέκτονας είναι ο Μάριον Σιμς Γουάιεθ, ο δημοφιλέστερος στο Παλμ Μπιτς εκείνη τη χρυσή εποχή της περιοχής.

Η επιθυμία της εκλιπούσης, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Μαρ-α-Λάγκο σαν ένα θερμό χειμερινό κατάλυμα, διότι το οικονομικό επιτελείο έκρινε ότι ήταν πολύ ακριβή υπόθεση το πηγαιν’έλα και η διαμονή εκτός έδρας για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, την οικογένειά του και το επιτελείο του. Επιπλέον, μόνο για τη συντήρησή του, το κτίριο απαιτούσε $ 1 εκατ. τον χρόνο (επίσης τσουχτερό ποσό για την εποχή). Δείτε και άλλες φωτογραφίες και διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: MELANIA TRUMP| DONALD TRUMP| ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ| ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ TRUMP| ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ| ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Η MELANIA
MORE FOR YOU