Αυτή η φωτογραφία ενέπνευσε τη «Lady Madonna» των Beatles

Μια μουσική ιστορία με οικογενειακούς δεσμούς, αλλά και τον… Φατς Ντόμινο.

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017
Φωτό: www.visualhellas.gr

Το ημερολόγιο έγραφε «3-2-1968» όταν οι Beatles ηχογράφησαν το τραγούδι τους «Lady Madonna», στα (θρυλικά) στούντιο Αμπεϊ του Λονδίνου.

Στις 15 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι ως σινγκλ και καρφώθηκε στο Νο 1 της Βρετανίας, για δύο βδομάδες (27 Μαρτίου και 3 Απριλίου)

Εχουν περάσει τόσα χρόνια, μια ζωή ολόκληρη, και ο Πολ Μακάρτνεϊ σκέφτηκε ότι ήρθε η στιγμή να μας αποκαλύψει μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία σχετίζεται με το «Lady Madonna».

Σύμφωνα με τον Guardian o σερ Πολ εμπνεύστηκε για αυτό το τραγούδι από τη φωτογραφία μιας γυναίκας η οποία θήλαζε το παιδί της.

Το ενσταντανέ αυτό δημοσιεύτηκε στο National Geographic. Για την ακρίβεια, ήταν το τεύχος Ιανουαρίου τού 1965, με ένα καρέ που είχε τον τίτλο «Mountain Madonna», εκεί όπου μια μητέρα είχε ένα παιδί στην αγκαλιά της. Ενα δεύτερο, προφανώς το αδερφάκι του, στεκόταν λίγο πιο δίπλα. Ενα τρίτο, που δεν φαίνεται ολόκληρο, τους κοιτά και γελά αθώα. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: ΘΗΛΑΣΜΟΣ| BEATLES| LADY MADONNA| ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ| ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
MORE FOR YOU