Το ισχυρό γράμμα της Olivia Munn για τη σεξουαλική παρενόχληση είναι μόνο που πρέπει να διαβάσετε σήμερα

Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος αρχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα της σεξουαλικής βίας ως κάτι πραγματικά σοβαρό, επιτέλους

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017
Φωτο: www.visualhellas.gr

Τη φετινή χρονιά έχουμε δει εκατοντάδες μαρτυρίες σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε όλες τις βιομηχανίες. Όσο ηθοποιοί, γυναίκες και άντρες, σπάνε τη σιωπή τους σχετικά με τη βία, ο κόσμος έχει αρχίσει να παίρνει πολύ πιο σοβαρά το θέμα για πρώτη φορά.

Το Νοέμβριο, η Olivia Munn ήταν μία από τις έξι γυναίκες που κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη Brett Ratner για σεξουαλική παρενόχληση σε ένα άρθρο στους Los Angeles Times (O Ratner αμφησβήτησε). Τώρα, η Munn έγραψε ένα γράμμα στο Entertainment Weekly για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Hollywood αλλά και άλλες βιομηχανίες -αλλά και το πώς να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να το διορθώσουμε.

Η Munn ξεκίνησε το γράμμα της αναφερόμενη σε δηλώσεις που έκανε ο Woody Allen μετά τις κατηγορίες που δημοσιεύθηκαν κατά του Harvey Weinstein. Συνέχισε αποτυπώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά θύματα κακοποίησης και παρενόχλησης:

"Στον κόσμο του σήμερα -και δεν είναι μόνο στο Hollywood, είναι το ίδιο για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο που έχουν επιβιώσει από σεξουαλική κακοποίηση και/η παρενόχληση- οι κακοποιοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εκτός κι αν το θύμα έχει σπάσει πρώτα, γιατί η παραβιαστική πράξη από μόνη της δεν είναι αρκετά καταστροφική για να προκαλέσει την οργή της κοινωνίας. Είναι ένας μαραθώνιος προς την αυτοκαταστροφή με σκοπό να αποκτηθεί η αξιοπιστία και ένας φαύλος κύκλος κατηγορίας θυμάτων."

Η Munn συνεχίζει εξηγώντας τις δικές της εμπειρίες ως γυναίκα στο Hollywood και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, οι έγχρωμοι άνθρωποι και άλλες περιθωριοποιημένες κοινωνίες όταν προσπαθούν να πάνε μπροστά σε ένα σύστημα που τροφοδοτείται από τις επιθυμίες λευκών αντρών.

Το γράμμα της Munn έχει πολλά έξυπνα σημεία και spot-on αναλογίες -αξίζει μία ανάγνωση.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το εκπληκτικό σπίτι της Olivia Munn

9 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΗΘΟΠΟΙΟΣ| OLIVIA MUNN| ΓΡΑΜΜΑ| ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
MORE FOR YOU