Ο Bill Gates μας μαθαίνει πώς να βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε ο πρώτος guest editor στην ιστορία του περιοδικού Time και μοιράζεται μερικά από τα μυστικά του, ενώ εξηγεί πως να βλέπουμε τα πράγματα πιο θετικά

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
Φωτο: www.visualhellas.gr

Ανάμεσα σε τυφώνες, τρομοκρατικές επιθέσεις και πόλεμο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου μας ζητά να είμαστε γενναίοι.

Ο κόσμος, λέει, γίνεται καλύτερος.

Σε ένα editorial για το περιοδικό Time, o Bill Gates σημειώνει πολλά trends -που κυμαίνονται από τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας μέχρι τον αριθμό χωρών που προσφέρουν προστασία για ομοφυλόφιλους- προχωρούν προς μία θετική κατεύθυνση. Απλά δεν ακούμε ιδιαίτερα γι' αυτά, επειδή τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά νέα.

"Αυτά τα γεγονότα -όσο απαίσια κι αν είναι- συνέβησαν στο γενικό πλαίσιο ενός μεγαλύτερου, πιο θετικού trend," γράφει ο Bill Gates. "Σε γενικό επίπεδο, ο κόσμος γίνεται καλύτερος."

Μερικές από τις θετικές εξελίξεις που σημειώνει είναι:

1. Μία δραστική μείωση των ποσοστών θνησιμότητας στα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Έχουν μειωθεί στο μισό από το 1990, σώζωντας τη ζωή 122 εκ. παιδιών.

2. Μια δραματική μείωση στο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε ακραία φτώχεια, από περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού το 1990 έως περίπου το ένα δέκατο σήμερα.

3. Μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο παγκοσμίως -περισσότερο από το 90% παρακολουθεί πλέον μαθήματα.

4. Νόμοι που προστατεύουν τους ομοφυλόφιλους είναι πλέον σε ισχύ σε 100 χώρες.

5. Ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών παγκοσμίως εκλέγεται σε δημόσια αξιώματα.

Ο Gates κατηγορεί τα media για το ότι εξαπλώνουν το συναίσθημα της απαισιοδοξίας. Ο κόσμος έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να διαβάσει άσχημα νέα, πράγμα που ενθραρρύνει τους νέους οργανισμούς να επικεντρώνονται στα αρνητικά, γράφει.

Σε συνδυασμό με το ότι το Time ζήτησε στον Gates να γράψει το editorial, του ζήτησε να είναι και ο guest editor του πιο πρόφατου τεύχους -για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού. Εκείνος χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να γεμίσει το περιοδικό με θετικές ιστορίες. Το editorial περιλαμβάνει, επίσης, άρθρα από φίλους του Gates, που έχουν υιοθετήσει την ίδια θετικότητα με εκείνον. 

Δείτε το editorial εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: BILL GATES| ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ| ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME
MORE FOR YOU