Η τραγουδίστρια με τη μαντίλα που γοήτευσε τη Γαλλία και αμέσως μετά τη δίχασε

Η Μενέλ άφησε άφωνο το «The Voice» ερμηνεύοντας το «Hallelujah» του Κοέν. Τα social media ύμνησαν τη μουσουλμάνα που ερμήνευσε επιτυχία εβραίου και επέλεξε ως κόουτς έναν κοσμοπολίτη τραγουδιστή. Αμέσως μετά, αποκαλύφθηκε πως υποστηρίζει θεωρίες συνω

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018
Youtube

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η έως σήμερα παντελώς άγνωστη Μενέλ Ιμπτισέμ αναδείχτηκε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του γαλλικού «The Voice» που στην 5η Δημοκρατία προβάλλεται από το πρώτο δημόσιο κανάλι TFI. Περί τα έξι εκατομμύρια Γάλλοι καθηλώθηκαν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους –παρότι το σόου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των οντισιόν– οι κριτές μαγεύτηκαν από τη φωνή αλλά και τη σκηνική παρουσία της νεαρής αοιδού ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από συγκινητικά μηνύματα και εγκωμιαστικά σχόλια για μια ξεχωριστή εκδοχή του Hallelujah που επέλεξε να τραγουδήσει.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτραγουδισμένα (και κακοποιημένα) κομμάτια του διεθνούς ρεπερτορίου. Η ερμηνεία, ωστόσο, της Μενέλ αποδείχτηκε εξαιρετικά εμπνευσμένη, δεδομένου ότι τραγούδησε και στα αραβικά. Μια 22χρονη Γαλλίδα μουσουλμάνα, η πρώτη διαγωνιζόμενη με καλυμμένο το κεφάλι στην ιστορία των talent show στη Γαλλία, επιλέγει να τιμήσει τον εξαιρετικό εβραίο τραγουδοποιό Λέοναρντ Κοέν, αντικαθιστώντας το Hallelujah με τη φράση «Ya Ilahi», «Θεέ μου» στα αραβικά.

Κανένας από τους τέσσερις κριτές δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη νεαρή κοπέλα που γεννήθηκε στη Μπεζανσόν από πατέρα με καταγωγή από την Τουρκία και τη Συρία και μητέρα από το Μαγκρέμπ. Όλοι την ήθελαν στην ομάδα τους αλλά εκείνη επέλεξε τελικά το είδωλό της, τον γεννημένο στη Βηρυτό Αμερικανολιβανέζο τραγουδιστή Μίκα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.Tags: THE VOICE| ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΑ| MENNEL IBTISSEM| ΓΑΛΛΙΔΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ
MORE FOR YOU