Για ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια δύο φορές το χρόνο;

Και τι γίνεται την ημέρα που έχει επιλέξει εκείνη να σβήνει τα κεράκια της;

The Jennettes
THE JENNETTES Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
www.visualhellas.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, ωστόσο η ίδια δεν έχει γενέθλια μία φορά το χρόνο, αλλά δύο. Συγκεκριμένα φέτος στις 11 Ιουνίου, θα κλείσει τα 91 και όπως φαντάζεστε είναι μία μεγάλη ημέρα όχι μόνο για εκείνη, αλλά και για ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία.

Και ανα αναρωτιέστε για ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια δύο φορές το χρόνο, να σας πούμε ότι πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της πίσω στο 1748, όταν ο βασιλιάς Γεώριος Β΄, γεννημένος το μήνα Νοέμβριο, αποφάσισε πως πρέπει να γιορτάσει διαφορετική ημέρα τα γενέθλιά του, καθώς τότε ο καιρός δεν είναι ιδανικός για να να γίνει η ετήσια παρέλαση με αφορμή την επέτειο της γέννησής του.

Εκείνος λοιπόν γιόρταζε ξανά τα γενέθλιά του Μάιο ή Ιούνιο, κατά την ανοιξιάτικη παρέλαση Trooping the Color.

Στις 11 Ιουνίου του 2018, στο δεύτερο εορτασμό γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ η ίδια θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Buckingham Palace με όλα τα μέλη της οικογένειάς της, αφού πρώτα έχει πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση. Μέλη του στρατού θα χαιρετήσουν με 41 πυροβολισμούς στο Hyde Park, 21 στο Wndsor Great Park και με 62 στο Πύργο του Λονδίνου.

 

#RoyalWedding: Δείτε τα looks των διάσημων καλεσμένων του Harry και της Meghan

13 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 Tags: ΓΕΝΕΘΛΙΑ| ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ| BUCKINGHAM PALACE| ΠΑΛΑΤΙ| ROYALS
MORE FOR YOU