Πώς να λες όχι στις κακές ιδέες του αφεντικού σου

Αν τολμήσετε, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περιμένατε

The Jennettes
THE JENNETTES Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να τολμήσουν να πουν στο αφεντικό τους πως θεωρούν μία ιδέα του/της είναι κακή. Θα έπρεπε όμως -οι ηγέτες κάνουν κι εκείνοι λάθη. Συνήθως οι κακές ιδέες προέρχονται όταν κάποιος βρίσκεται υπό πολλή πίεση να πάρει πολλές διαφορετικές αποφάσεις σχετικά με την επιχείρηση. Εκείνοι που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της καριέρας τους είναι συχνά επικεντρωμένοι σε ένα συγκεκριμένο έργο ή τμήμα, οπότε αυτό που λέει η Sharmadean Reid στους εργαζόμενούς της και στη Guardian, είναι: "Εσείς είστε στη πρώτη γραμμή, ξέρετε πολλά περισσότερα για εμένα για αυτό το πεδίο. Ενημερώστε με για το τι συμβαίνει."

 

Η Reid αναφέρει στη Guardian πως βλέπει τον ρόλο της ως συλλογή πληροφοριών για το μακροπρόθεσμο καλό της επιχείρησης. Αν κάποιος πιστεύει πως η ιδέα της είναι απαίσια, θέλει να της το πει. Ο καλύτερος τρόπος, συμβουλεύει, είναι να προτείνετε μία εναλλακτική λύση. Χρησιμοποιήστε το πλεονέκτημά σας -τι ξέρετε για τους πελάτες σας, τι έχετε μάθει κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην εταιρεία και τις παραγωγικές εργασιακές μεθόδους που έχετε βρει.

Μετά, όταν θα έχετε κάνει την εναλλακτική σας πρόταση, προτείνετε να δοκιμαστεί για μία ή δύο εβδομάδες, και σχεδιάστε μία συνάντηση για να συζητήσετε τα αποτελέσματα. Η ιδέα σας μπορεί να μην δουλέψει, αλλά τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, να μάθετε και να μεγαλώσετε -θα μπορέσετε να δείτε τα λάθη σας και να μάθετε από την εμπειρία. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΕΡΓΑΣΙΑ| ΑΦΕΝΤΙΚΟ| ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MORE FOR YOU