COOKING

Τα μυστικά για τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια


Branded Content Team

19 Απριλίου 2024

Τα μυστικά για τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια
Τα πασχαλινά κουλουράκια έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στις αυλές των σπιτιών τον ερχόμενο Μάιο

Αν η μαγειρική είναι τέχνη, η ζαχαροπλαστική είναι η πιο επιτηδευμένη της μορφή. Όταν, δε, αυτή συνδυάζεται με σημαντικές περιστάσεις, όπως το Πάσχα, γίνεται η κατάλληλη αφορμή για να συγκεντρωθούμε με συγγενείς και φίλους, να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο των ημερών και να κάνουμε το bonding που πολλές φορές χάνουμε μέσα σε μία busy καθημερινότητα.

Jenny.Gr

Αν μπορούσαμε, όμως, να πούμε ότι ένα έδεσμα ξεχωρίζει αυτήν την περίοδο, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα τα κουλουράκια. Κυρίως γιατί τα βλέπουμε παντού, από τους δίσκους των σαλονιών μέχρι κεράσματα σε καταστήματα. Η μυρωδιά τους είναι τόσο χαρακτηριστική που συνδέεται με το Πάσχα δίχως πολλή σκέψη. Πίσω τους βρίσκεται η μαμά κι ο μπαμπάς που τα φέρνουν στην τραπεζαρία. Η γιαγιά που πάντα θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο στη σωστή παρασκευή τους. Και φυσικά η χαρακτηριστική βουτυρένια τους γεύση που ξεκινάει από το πασχαλινό τραπέζι και μας ακολουθεί και το επόμενο διάστημα στον πρωινό καφέ ή ως απογευματινή συντροφιά με το τσάι ή έναν χυμό.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως με όση καλή διάθεση και να ξεκινήσεις, δε σημαίνει πως πάντα θα τα πετύχεις και πίσω αυτό κρύβονται πολλοί λόγοι. Εμείς βρήκαμε και σου συγκεντρώσαμε τα tips που θα σε οδηγήσουν στην ποθητή επιτυχία, ώστε το φετινό Πάσχα που πέφτει Μάιο να φτιάξεις τα πιο νόστιμα κουλουράκια για να τα προσφέρεις στους καλεσμένους σου στον κήπο ή να τα δώσεις ως δώρο κατά τη δική σου επίσκεψη στην αυλή των φίλων σου.

Jenny.Gr

#1 Τα υλικά της συνταγής πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο αναδεύονται πιο σωστά και μπορείς να έχεις μίας smooth και επιτυχημένη ζύμη.

#2 Διάλεξε προσεκτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς αυτά αποτελούν το «Α» και το «Ω» τόσο στη γεύση όσο και στην όψη που θα έχουν τα πασχαλινά σου κουλουράκια. Το αλεύρι, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό και φέτος επίλεξε Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ με αλεύρι βρώμης και σίτου, που αποτελεί μία θρεπτική επιλογή που θα σε βοηθήσει να προετοιμάσεις πετυχημένα λαχταριστά κουλουράκια για το Πάσχα.

Jenny.Gr

#3 Άφησε τη ζύμη «ξεκουραστεί» σε μία λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα. Έτσι θα έχεις ένα ιδιαίτερα αφράτο αποτέλεσμα.

#4 Δώσε έμφαση στα αρωματικά στοιχεία. Μην παραλείψεις επιλογές, όπως η βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού ή η κανέλα. Αυτά είναι που θα απογειώσουν τα κουλουράκια σου.

#5 Πριν τοποθετήσεις τα κουλουράκια στον φούρνο, άλειψέ τα με αυγό, για να αποκτήσουν αυτό το χαρακτηριστικό, εντυπωσιακά γυαλιστερό αποτέλεσμα στο τέλος.

Η συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους

Υλικά

1 κιλό Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ

200ml φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

500γρ. βούτυρο αγελάδος

350γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 κουτ. σούπας βανίλια

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουτ. της σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

-Κοσκίνισε τη Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
-Σε άλλο μπολ χτύπα το βούτυρο και ρίξε σταδιακά τη ζάχαρη. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και πρόσθεσε τη βανίλια, το ξύσμα και ένα-ένα τα 3 από τα 4 αυγά.
-Ρίξε το μείγμα με τη Φαρίνα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακάτεψε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για λίγο, ίσα που να ενωθούν τα υλικά.
-Σκέπασε τη ζύμη με μία πετσέτα και άφησέ τη στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
-Στο ενδιάμεσο, προθέρμανε τον φούρνο στους 160-180 βαθμούς στον αέρα.
-Πλέξε τα κουλουράκια σε πλεξούδα και τα άλειψέ τα με το 4ο αυγό.
-Ψήσε τα στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο www.sintages-jotis.gr

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.