COOKING SUGAR, SUGAR

Κουλουράκια σε σχήμα αυγού


JTeam

30 Μαρτίου 2023

Κουλουράκια σε σχήμα αυγού
www.lacucinaitaliana.it
Τα πιο νόστιμα και πρωτότυπα κουλουράκια που μας βάζουν σιγά σιγά στο Πασχαλινό κλίμα.

Η συνταγή για κουλουράκια σε σχήμα αυγού θα σας κερδίσει όχι μόνο εξαιτίας της εμφάνισης, αλλά και για τη βουτυρώδη της γεύση και τη νόστιμη κρέμα με γεύση φρούτα του πάθους που δημιουργεί τον κρόκο του αυγού. Ας ετοιμάσουμε μαζί αυτά τα υπέροχα κουλουράκια για να τα σερβίρουμε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Υλικά

250 γρ αλεύρι

210 γρ βούτυρο

120 γρ ζάχαρη άχνη

25 γρ αλεύρι αμυγδάλου

3 φρούτα του πάθους τον χυμό τους

2 κρόκοι αυγών βρασμένοι

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε 140 γρ μ βούτυρο με μια πρέζα αλάτι και 70 γρ ζάχαρη άχνη, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου και περίπου 40 γρ νερό και δουλεύουμε για λίγο μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοηβάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα σε σχήμα αυγού (περίπου 7x5 cm). Αφαιρούμε τα υπολείμματα της ζύμης προσπαθώντας να μην παραμορφώσουμε τα μπισκότα και μετά τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ψήνουμε τα μπισκότα στους 160°C για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Θρυμματίζουμε τους κρόκους αυγών και τους ανακατεύομε με 70 γραμμάρια βούτυρο, 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, μια πρέζα αλάτι και τον χυμό από τα φρούτα του πάθους. Χτυπάμε την κρέμα με ηλεκτρικό σύρμα για 2 λεπτά. Ύστερα τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τούφες πάνω στα μπισκότα, παίρνοντας έτσι τον κρίκο των αυγών.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.