COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχα vegan μπισκότα με κακάο και γλάσο από βατόμουρα


JTeam

14 Μαΐου 2023

Υπέροχα vegan μπισκότα με κακάο και γλάσο από βατόμουρα
https://essenzavegetale.com
Συνταγή για τα πιο νόστιμα vegan μπισκότα με κακάο και γλάσο από βατόμουρα που θα λατρέψετε.

Vegan μπισκότα με κακάο και γλάσο από βατόμουρα. Ένας αγαπημένος συνδυασμός που απογειώνει την γεύση αυτών των απολαυστικών μπισκότων.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

25 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη

95 γρ. καστανή ζάχαρη

180 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας φυτικό γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

100 γρ. φρέσκα (ή κατεψυγμένα) βατόμουρα

180 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Jenny.Gr
https://essenzavegetale.com

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους από το ψυγείο και δουλεύουμε το πλανητικό μίξερ για λίγα λεπτά με το σύρμα. Θα χρειαστεί να έχετε μια υφή σαν άμμο, αυτό θα κάνει τα μπισκότα σας εύθρυπτα.

Προσθέτουμε τώρα τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει προηγουμένως τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά για περίπου ένα λεπτό. Μόλις ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά (μην παρακάνετε τη ζύμη) σχηματίζουμε ένα καρβέλι, σκεπάζουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.

Μετά τον απαραίτητο χρόνο, απλώνετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 5 mm. Κόβουμε τα μπισκότα σε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε εσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 30 λεπτά, έτσι θα τους επιτρέψουμε να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο από βατόμουρα

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα βατόμουρα και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανάβουμε τη φωτιά και, ανακατεύοντας συνεχώς, πολτοποιούμε τα βατόμουρα και βγάζουμε όλο το ζουμί.

Περνάμε τα βατόμουρα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε όλους τους σπόρους και να πάρουμε έναν απαλό χυμό. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ανάλογα με το πόσο χυμό βατόμουρου έχετε πάρει, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη ζάχαρη άχνη, γι' αυτό σας συνιστώ να την ενσωματώσετε σταδιακά μέχρι να πάρετε ένα ωραίο σταθερό γλάσο.

Μόλις κρυώσουν τελείως τα μπισκότα τα βουτάμε μέχρι τη μέση στο γλάσο βατόμουρου και σταδιακά τα τοποθετούμε σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλάσου με ψιλοκομμένα βατόμουρα ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας. Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει εντελώς πριν αποθηκεύσουμε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Η τελική σύσταση του γλάσου εξαρτάται πολύ από το πόσο χυμό βγάζετε από τα σμέουρα, γι' αυτό προτείνουμε να προσθέσετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη για να έχετε την επιθυμητή συνοχή. Αν είναι πολύ ρευστό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη.

Πώς να αποθηκεύσετε τα μπισκότα

Αυτά τα μπισκότα θα διατηρηθούν για περίπου μια εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε, πάντα σε αεροστεγές δοχείο, φροντίζοντας να τα χωρίσετε με χαρτί ψησίματος για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.