COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο cheesecake με μαρμελάδα ραβέντι και άρωμα τριαντάφυλλου


JTeam

12 Ιουνίου 2023

Υπέροχο cheesecake με μαρμελάδα ραβέντι και άρωμα τριαντάφυλλου
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata,
Ένα υπέροχο γλυκό, που πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά τον ουρανίσκο. 

Το cheesecake με άρωμα τριαντάφυλλου και μαρμελάδα ραβέντι είναι ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο που θα σας κερδίσει σε κάθε μπουκιά για την κρεμώδη υφή, τη γλυκύτητα και τη νότα του αρώματος τριαντάφυλλου.

Υλικά

Για τη μαρμελάδα

685 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

365 γρ φράουλες

365 γρ. ραβέντι

75 γρ. χυμό λεμονιού

12 γρ. πηκτίνη

Ροδόνερο

Για τη βάση

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι 00

Για την κρέμα

300 γρ τυρί που απλώνεται

200 γρ κρέμα γάλκτος

25 γρ. ζάχαρη άχνη

2 γρ. βρώσιμη ζελατίνη σε φύλλα

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata,

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα

Καθαρίζουμε τις φράουλες και το ραβέντι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με 385 γρ. ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 12 ώρες.

Ανακατεύουμε την πηκτίνη με 300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη και τα προσθέτουμε στις μουλιασμένες φράουλες και το ραβέντι. Βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο.

Για τη βάση

Ανακατεύουμε με το μίξερ τα αλεύρια, τη ζάχαρη και 75 γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Τρίβουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε το κράμπλ από τον φούρνο και το ανακατεύουμε με 25 γρ λιωμένο βούτυρο και μετά το μοιράζουμε, συμπιέζοντάς το πολύ καλά, μέσα σε έν βουτυρωμένο ταψί για κέικ.

Για την κρέμα

Σε ένα πλανητικό μίξερ χτυπάμε το τυρί με 150 γρ κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά, τη στύβουμε καλά και τη διαλύουμε σε 50 γρ κρέμα γάλακτος. Την προσθέτουμε διπλώνουμε απαλά στο μείγμα τυριού και κρέμας και μοιράζουμε τα πάντα ομοιόμορφα στη βάση του cheesecake.

Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και ραβέντι στην επιφάνεια του cheesecake, γαρνίρουμε όπως θέλουμε με ροδοπέταλα, πασπαλίζουμε και μπισκότα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.