COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο


JTeam

4 Ιουλίου 2023

Το πιο εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο
www.brododicoccole.com
No bake cheesecake, δηλαδή χωρίς να ανάψουμε τον φούρνο. Από εμάς είναι ναι και πάλι ναι.

Αυτές τις εβδομάδες φαίνεται να ταλαντευόμαστε μεταξύ δουλειάς, κούρασης, ζέστης και της επιθυμίας για διακοπές. Τρέχουμε πίσω από όλα με τόσο λίγη ενέργεια, οπότε δεν έχουμε και πολύ όρεξη για μαγείρεμα, πόσο για να ανάψουμε τον φούρνο. Γι αυτό και αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε αυτό το cheesecake που δεν απαιτεί μαγείρεμα και δεν χρειάζεται πολύ περίπλοκα βήματα. Βασικά είναι από εκείνα τα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε μόνο με το ένα χέρι, ενώ διαχειρίζεστε τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα email.

Είναι τέλειο για την εποχή, με τη ξινή γεύση του τυριού και του γιαουρτιού είναι πολύ φρέσκο ​​και όχι πολύ βαρύ, ιδανικό ως επιδόρπιο αλλά και εξαιρετικό για ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ. Η κρέμα είναι συμπαγής αλλά βελούδινη, η βάση είναι συμπαγής αλλά λιώνει στον ουρανίσκο, η αίσθηση είναι περισσότερο αυτή του γλυκού του κουταλιού.

Και για τη διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε φρούτο εποχής ή απλά να προσθέσετε μια μαρμελάδα.

Υλικά

250 γραμμάρια ξηρά μπισκότα ολικής αλέσεως (τύπου digestive)

150 γρ βούτυρο

700 γρ τυρί που απλώνεται

400 γρ γιαούρτι

100 γρ ζάχαρη

15 γρ φύλλα ζελατίνης

Φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα για γαρνίρισμα

Jenny.Gr
www.brododicoccole.com

Εκτέλεση

Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα, τόσο στο κάτω μέρος όσο και στις άκρες. Για να κολλήσει το χαρτί στα πλαϊνά χρησιμοποιούμε λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, για να μην αλλοιωθεί η γεύση του. Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ μετατρέποντάς τα σε σκόνη και προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα μπισκότα να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Θα πρέπει να πάρουμε ένα μείγμα με σύσταση υγρής άμμου.

Τοποθετούμε αυτό το μείγμα στον πάτο του ταψιού και χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, το μοιράζουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή ηλεκτρικό μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα.

Όταν η ζελατίνη έχει μαλακώσει, τη στύβουμε απαλά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί χωρίς να τη ζεστάνουμε πολύ. Ύστερα ρίχνουμε τη ζελατίνη σιγά σιγά στο τυρί κρέμα και το γιαούρτι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να αποφευχθεί η δημιουργία σβώλων από το θερμικό σοκ.

Βγάζουμε τη φόρμα με τα μπισκότα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε, ισώνοντας την με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Όταν περάσει ο αναγραφόμενος χρόνος το cheesecake είναι έτοιμο.

Πριν σερβίρουμε, διακοσμούμε το cheesecake με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα της επιλογής μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS