COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολο cheesecake με λεμόνι χωρίς ψήσιμο


JTeam

27 Ιουλίου 2023

Πανεύκολο cheesecake με λεμόνι χωρίς ψήσιμο
www.soniaperonaci.it
Ένα πεντανόστιμο cheesecake που δεν χρειάζεται  ψήσιμο και είναι τέλειο για το καλοκαίρι.

Το Cheesecake με λεμόνι είναι ένα από τα γλυκά που ετοιμάζουμε πιο συχνά το καλοκαίρι, ειδικά όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Φρέσκο, μυρωδάτο και με μια νόστιμη επικάλυψη κρέμας λεμονιού, είναι πολύ απλό στην προετοιμασία και αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε εκ των προτέρων, αφήνοντας μόνο τη διακόσμηση για την τελευταία στιγμή. Ας ξεκινήσουμε αμέσως να το φτιάχνουμε.

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

120 γρ. βούτυρο λειωμένο

Για το τυρί κρέμα

12 γρ. φύλλα ζελατίνης

1 λεμόνι

250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

300 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμόνι

200 γρ. τυρί που απλώνεται

100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα λεμονιού

100 ml χυμός πορτοκάλι

100 ml χυμό λεμονιού

70 γρ ζάχαρη

15 γρ άμυλο αραβοσίτου

Για διακόσμηση

Φέτες λεμονιού

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Καταρχάς χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αποκτήουμε ένα αμμώδες και ομοιογενές μείγμα.

Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ., βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο, ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων και το συμπιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος. Και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη.

Ύστερα στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη βάζουμε στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να λιώσει στη φωτιά για ένα μόνο λεπτό. Όταν λιώσει προσθέτουμε τη ζελατίνη στην κρέμα και χτυπάμε το μίγμα για να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και περιχύνουμε πάνω από τη βάση την κρέμα, κουνώντας ελαφρά το ταψί για να πάει παντού. Ύστερα το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για την κρέμα λεμονιού στύβουμε 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι, παίρνοντας συνολικά περίπου 200 ml χυμού. Βάζουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το άμυλο αραβοσίτου. Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, θα πάρει 4-5 λεπτά.

Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και, χωρίς να το βγάλουμε από τη φόρμα, το περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το cheesecake από τη φόρμα, περνώντας πρώτα τη λάμα ενός μαχαιριού στις άκρες, για να μην κολλήσει και σπάσει. Μόλις το σερβίρουμε, το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση.

Το cheesecake με λεμόνι είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Συμβουλή

Με την ίδια συνταγή, αντί για το cheesecake με λεμόνι μπορούμε να φτιάξουμε πολλά άλλα cheesecakes άλλων γεύσεων, για παράδειγμα ανανά ή ροδάκινο: απλά πρέπει να αντικαταστήσουμε το είδος του γιαουρτιού και τον χυμό για την κρέμα.

Επίσης εάν θέλουμε ένα γλυκό χωρίς γλουτένη, πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη για βάση.

Αν μας περισσέψει το φυλάμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη ή σε δοχείο για κέικ και θα διατηρηθεί για μερικές μέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.