COOKING SUGAR, SUGAR

Ελαφρύ και πεντανόστιμο τιραμισού με ροδάκινα


JTeam

19 Αυγούστου 2023

Ελαφρύ και πεντανόστιμο τιραμισού με ροδάκινα
www.soniaperonaci.it
Το κλασικό τιραμισού είναι αυτό με κακάο και σοκολάτα. Ειδικά όμως το καλοκαίρι θέλουμε να απολαμβάνουμε κάτι πιο δροσερό. Γι αυτό και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε το αγαπημένο σε όλους τιραμισού με φρούτα και να το κάνουμε ακόμα πιο δροσερό.

Σε αυτή την περίπτωση σκεφτήκαμε έναν συνδυασμό που αγαπάμε πολύ, αυτόν μεταξύ ροδάκινου και μπισκότα αμαρέτι. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με μοναδική γεύση, το οποίο σας προτείνουμε να βάλετε στη λίστα με τα γλυκά που θα δοκιμάσετε πριν τελειώσει η εποχή των ροδάκινων.

Υλικά

Για την κρέμα

700 γρ. μασκαρπόνε

700 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρές νιφάδες

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι

250 γρ. ροδάκινα

120 γρ. ζάχαρη

550 γρ. νερό

3-4 σπόροι κάρδαμου

Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Για τη βάση

250 γρ. νεκταρίνια

300 γρ. σαβαγιάρ

40 γρ. μπισκότα αμαρέτι (τα βρίσκετε στο σούπρε μάρκετ)

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε κύβους, αφαιρώντας το κουκούτσι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κύβους ροδάκινου μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσουν και να καραμελώσουν ανακατεύοντας για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ύστερα προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τους σπόρους κάρδαμου και το νερό. Όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και ανακατεύαμε. Περνάμε το μίγμα από ένα σουρωτήρι (με όχι πολύ σφιχτά δίχτυα) κρατώντας στην άκρη το σιρόπι που προέκυψε.

Για την κρέμα

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Χτυπάμε τα πάντα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό και γεμάτο σώμα μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα με μια μαρίζα. Μεταφέρουμε τα πάντα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ένα λείο ακροφύσιο διαμέτρου 15 mm και το τοποθετούμε το στο ψυγείο.

Συνθέτουμε το τιραμισού

Πλένουμε και κόβουμε τα νεκταρίνια σε μικρούς κύβους περίπου ½ εκ., αφαιρώντας το κουκούτσι. Μουλιάζουμε καλά τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και βάζουμε στον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των σαβαγιάρ με μερικές κουταλιές σιρόπι και ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω τους, καλύπτοντας εντελώς την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την κρέμα με τους μισούς κύβους νεκταρίνι και από πάνω θρυμματίζουμε τα μισά μπισκότα αμαρέτι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σχηματίζοντας άλλη μια πανομοιότυπη στρώση, αλλά τοποθετώντας τα σαβαγιάρ αντίθετα από την προηγούμενη (αν τα τοποθετήσατε κάθετα στο ταψί πριν, τοποθετήστε τα τώρα οριζόντια) και τελειώνουμε πάντα με τα θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι και τους κύβους νεκταρίνι. Αφήνουμε το τιραμισού να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.