COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτά τα cupcakes με πορτοκάλι και σοκολάτα θα σε ξετρελάνουν


JTeam

27 Νοεμβρίου 2023

Αυτά τα cupcakes με πορτοκάλι και σοκολάτα θα σε ξετρελάνουν
www.chiarapassion.com
Τα cupcakes πορτοκαλιού και σοκολάτας είναι αφράτα σαν σύννεφα και απίστευτα νόστιμα, που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα.

Και σε ποιους δεν αρέσουν τα γλυκά; Και μην μας πείτε πως δεν σας έχει τύχει να μπαίνετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και να θέλετε να βρείτε ένα γλυκό να σας περιμένει. Έτσι λοιπόν σήμερα θα ετοιμάσουμε μαζί τα πιο αφράτα και μαλακά cupcakes, για να τα βρείτε αύριο έτοιμα με το θα μπείτε στο σπίτι.

Υλικά

1 πορτοκάλι περίπου (200/250 γρ.)

2 αυγά

130 γρ. ζάχαρη

50 ml φυστικέλαιο

160 γρ. αλεύρι

8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Άλειμμα σοκολάτας

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Πλένουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε τις δύο άκρες, το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ με τη φλούδα μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ή στο πλανητικό μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν, πρέπει να τριπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, τον πουρέ πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για cupcakes, που έχουμε από πριν βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 18-20 λεπτά Πριν το βγάλουμε τα cupcakes από τον φούρνο δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα η οποία πρέπει να βγει καθαρή.

Τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κέντρο κάθε cupcake με ένα κουταλάκι του γλυκού σοκολάτα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.