COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη μηλόπιτα με λάδι


JTeam

31 Δεκεμβρίου 2023

Υπέροχη μηλόπιτα με λάδι
https://it.julskitchen.com
Ας κλέψουμε δέκα λεπτά από την ασταμάτητη ροή του χρόνου και ας κόψουμε μια φέτα από αυτή τη μηλόπιτα με λάδι. Είναι πραγματικά υπέροχο.

Μοιάζει με τις μηλόπιτες που μπορείτε να αγοράσετε σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία: καλύπτεται με πολύ λεπτές φέτες μήλου κομμένες σε μισοφέγγαρα που κυνηγούν η μία την άλλη στην επιφάνεια. Ωστόσο, το λεπτό άρωμα από μήλα και κάρδαμο που διαχέεται στο σπίτι αποκαλύπτει την αλήθεια: Μόλις ψήνετε αυτή την υπέρχη μηλόπιτα και η κουζίνα έχει γεμίσει με υπέροχα αρώματα…

Και τώρα, η συνταγή. Δοκιμάστε τη, γεμίστε τη φόρμα που έχετε με το μείγμα, ψήστε τη και μοιραστείτε τη με τους φίλους σας ή την οικογένεια.

Υλικά

4 μήλα

Χυμό από 1 λεμόνι

4 αυγά

180 γρ ζάχαρη , + 2 κουταλιές της σούπας για τα μήλα

120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

240 γρ αλεύρι τύπου 0

8 γρ μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Βούτυρο για να λαδώσουμε τη φόρμα του κέικ

Jenny.Gr
https://it.julskitchen.com

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τρία μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κρατάμε το τέταρτο στην άκρη. Μαζεύουμε τα μήλα σε ένα μπολ, τα βρέχουμε με τον χυμό ενός λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και μετά ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , το κάρδαμο σε σκόνη και το αλάτι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μήλα, ρίχνοντας και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα μήλα με το μείγμα.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Ξεφλουδίζουμε το άλλο μήλο που έχουμε αφήσει στην άκρη, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Χρησιμοποούμε αυτές τις φέτες για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του κέικ, τακτοποιώντας τις ακτινωτά, σε ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας από το εξωτερικό.

Ψήνουμε τη μηλόπιτασε ζεστό φούρνο για περίπου 45 - 50 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά και μετά το αφαιρούμε από το ταψί και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.