COOKING SUGAR, SUGAR

Cheesecake με σπιρουλίνα


JTeam

9 Μαρτίου 2024

Cheesecake με σπιρουλίνα
www.soniaperonaci.it
Σήμερα θα φτιάξουμε cheesecake και θα το εμπλουτίσουμε με ένα με ένα ιδιαίτερο συστατικό: τη σπιρουλίνα

Το cheesecake είναι το γλυκό που λατρεύουμε να ετοιμάζουμε. Είναι τόσο φρέσκο και κρεμώδες που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα πεντανόστιμο cheesecake και θα το εμπλουτίσουμε με ένα ιδιαίτερο συστατικό: τη σπιρουλίνα, ένα μικροσκοπικό, πράσινο-γαλανό φύκι, που συναντάται κυρίως σε αλκαλικές λίμνες τροπικών και υποτροπικών περιοχών. Θέλετε να μάθετε πώς να ετοιμάσετε;

Υλικά

Για τη βάση

80 γρ. μπισκότα ξερά

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

230 γρ. μασκαρπόνε

230 γρ. τυρί που απλώνεται

230 γρ. γιαούρτι

270 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

16 γρ. ζελατίνη

4 γρ. σπιρουλίνα σε σκόνη

Για διακόσμηση

Σπιρουλίνα για γεύση

Μπισκότα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση

Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο για μερικά δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. Ύστερα βάζουμε τη βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.

Για την κρέμα

Εν τω μεταξύ, βυθίζουμε τη βρώσιμη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για να μαλακώσει και να ενυδατωθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μετά προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ, με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε, το τυρί και το γιαούρτι. Και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό μείγμα κρέμας στο μείγμα με το μασκαρπόνε, ανακατεύοντας τα πάντα καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και χωρίς σβόλους. Τώρα που η κρέμα είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ: ένα που να περιέχει περίπου 400 γρ και ένα άλλο που να περιέχει περίπου 800 γρ.

Βάζουμε 1 γραμμάριο σκόνης σπιρουλίνας στα 400 γραμμάρια κρέμας και 3-4 γραμμάρια σκόνης στα 800 γραμμάρια κρέμας: Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε 2 αποχρώσεις, μία πιο ανοιχτή και μία πιο σκούρα.

Ρίχνουμε τώρα το μισό από το πιο σκούρο μείγμα πάνω στην κρύα πλέον βάση μπισκότου και το απλώνουμε παντού. Βάζουμε τη βάση ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα, για να στερεοποιηθεί.

Μόλις περάσει ο χρόνος που υποδεικνύουμε, παίρνουμε το πιο ελαφρύ μείγμα και το ρίχνουμε πάνω από την πρώτη, πλέον στερεοποιημένη στρώση και τοποθετούμε ξανά το ταψί στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα.

Συνεχίζουμε με την τελευταία σκούρα κρέμα την οποία απλώνουμε , πάνω από την ανοιχτή και και βάζουμε ξανά το cheesecake στην κατάψυξη για να σφίξει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Μόλις παγώσει, αφαιρούμε το cheesecake από το ταψί και το διακοσμούμε με φύκια σπιρουλίνας και μπισκότα.

Πριν σερβίρετε το cheesecake, κρατήστε το στο ψυγείο μέχρι να ξεπαγώσει, να μαλακώσει και να είναι έτοιμο για να το κοψέτε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.