COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο κέικ με τα σοκολατένια αυγά που μας περίσσεψαν


JTeam

7 Μαΐου 2024

Υπέροχο κέικ με τα σοκολατένια αυγά που μας περίσσεψαν
unsplash
Η σοκολάτα είναι πάντα σε αφθονία το Πάσχα και τι κάνετε αν είναι πολύ; Ένα όμορφο κέικ με περισσεύματα των πασχαλινών αυγών.

Ένα επιδόρπιο που δημιουργήθηκε από τα πασχαλινά αυγά που μας περίσσεψαν, νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα , επίσης ιδανικό για να διδάξει στα παιδιά ότι όχι μόνο δεν πετιέται τίποτα, αλλά και ότι μπορούμε να ετοιμάσουμε ακόμα πιο νόστιμα πράγματα με όσα μας έχουν περισσέψει.

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια ζάχαρη (πρέπει να αυξήσετε ελαφρώς τη δόση εάν χρησιμοποιείτε μαύρη σοκολάτα, μειώστε τη εάν χρησιμοποιείτε σοκολάτα γάλακτος)

Σπόροι από μια βανίλια

4 αυγά

300 γρ. σοκολάτα από τα αυγά που μας έμειναν

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 ποτήρι γάλα

Κανέλα

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να λιώσουμε τη σοκολάτα: Την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας επίσης λίγο γάλα (όχι όλο) και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, την κρατάμε στην άκρη και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, τους σπόρους βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το υπόλοιπο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια όχι πολύ μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Τοποθετούμε τη φόρμα στον ήδη ζεστό φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά: Η «δοκιμή της οδοντογλυφίδας» είναι η αλάνθαστη μέθοδος για να ελέγξετε ότι το κέικ σας έχει ψηθεί πραγματικά. Ωστόσο, αντισταθείτε στον πειρασμό να το γευτείτε και αφήστε το να κρυώσει.

Το πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη είναι το τελευταίο βήμα για να έχουμε ένα τέλειο πασχαλινό κέικ αυγών.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.