COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή είναι η αρχαιότερη συνταγή ψωμιού στον κόσμο


18 Ιουλίου 2018

ingrid-hofstra-527954-unsplash.jpg

Παίρνετε αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι και το ανακατεύετε με ρίζες φυτών. Στη συνέχεια προσθέτετε νερό και το ψήνετε. Αυτή είναι η παλαιότερη συνταγή ψωμιού, ηλικίας 14000 ετών. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από την περιοχή της σημερινής Ιορδανίας και το αποτέλεσμα είναι ένα ψωμί επίπεδο χωρίς καθόλου όγκο.

Οι ερευνητές υποθέτουν πως οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν το εν λόγω ψωμί για να τυλίγουν το κρέας και να το τρώνε. Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ίσως φτιάχνανε και το αρχαιότερο σάντουιτς του κόσμου.

Μπορεί το ψωμί να αποτελούσε πάντα ένα κομμάτι της βασικής διατροφής, όμως μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα για την προέλευση του. Μάλιστα η παλαιότερη απόδειξη ήταν πως το ψωμί προερχόταν από την Τουρκία πριν 9000 χρόνια. Πλέον όμως οι ερευνητές του University College London χρονολογούν το ψωμί πολύ πιο παλιά, από ό,τι νομίζαμε.

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να αναπαράγουν τη συνταγή στο εργαστήριο και διαπίστωσαν πως η γεύση του μοιάζει με τα σημερινά πολύσπορα ψωμιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.