COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά μακαρόνια με μανιτάρια και σάλτσα από τυρί μπρι


13 Αυγούστου 2018

creamy-mushroom-herb-pasta-v1.jpg

Ένα πιάτο ιδανικό για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Η σάλτσα είναι βελούδινη και με πλούσια γεύση που θα σας ταξιδέψει.

Υλικά

400 γραμμάρια μακαρόνια

500 γραμμάρια μανιτάρια

80 γραμμάρια καπνιστό σπεκ Ιταλίας

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Φασκόμηλο

Πιπέρι

Ελαιολάδου

Συστατικά για τη σάλτσα

150 γραμμάρια μπρι

300 ml γάλα

25 γραμμάρια βουτύρου

30 γραμμάρια αλεύρι

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σπεκ και το φασκόμηλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρασί και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα με το τυρί μπρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ένα κουταλάκι αλάτι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και όταν έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και στο τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.