COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Soba noodles με χοιρινό και κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο


JTeam

14 Μαΐου 2022

Soba noodles με χοιρινό και κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο
pexels
Ένα γρήγορο και υγιεινό γιαπωνέζικο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι ή να το πακετάρετε για τη δουλειά.

Τα αυθεντικά ιαπωνικά soba noodles φτιάχνονται αποκλειστικά από φαγόπυρο και προσφέρονται για εύκολα, γρήγορα και υγιεινά πιάτα.

Το βράσιμό τους απαιτεί προσοχή, γιατί μπορεί εύκολα να μαλακώσουν υπερβολικά και να μην τρώγονται μετά. Γι αυτό και είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και όταν είναι έτοιμα πρέπει να τα στραγγίξετε και να τα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Αυτό θα διατηρήσει την υφή τους και δεν θα κολλάνε. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

Για τη σάλτσα φυστικιού

2/3 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι

1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι κονσέρβα γάλα καρύδας

2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Για τα soba noodles

1 κιλό χοιρινό φιλέτο

200 γρ. soba noodles

1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο τριμμένο

1 φλιτζάνι πράσινο λάχανο τριμμένο

1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε λεπτές φέτες

1/3 φλιτζάνι φιστίκια ψιλοκομμένα

1 μέτριο λάιμ κομμένο σε φέτες

Γαρνιτούρα με σουσάμι (προαιρετικά)

Καυτερές πιπεριές, γαρνιτούρα σε φέτες (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα σε ένα μπολ για να τη χρησιμοποιήσετε ως μαρινάδα και κρατάμε την υπόλοιπη για το σερβίρισμα.

Για το χοιρινό φιλέτο

Τοποθετούμε το φιλέτο σε μια σφραγισμένη σακούλα με 1/2 φλιτζάνι από την έτοιμη σάλτσα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον τέσσερις ώρες (ή όλη τη νύχτα αν προτιμάτε).

Όταν είμαστε έτοιμοι βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγη από τη μαρινάδα με κουτάλι πάνω από το φιλέτο και το ψήνουμε, για 30-35 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Για τα soba noodles

Μόλις το χοιρινό πλησιάσει στο τέλος του ψησίματος (τελευταίο 5-10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο), ετοιμάζουμε τα soba noodles. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Ύστερα ρίχνουμε τα soba noodles στο νερό και μαγειρεύουμε για 2 1/2 λεπτά.

Στη συνέχει τα σουρώνουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό για να τα ξεπλύνουμε, να κρυώσουν και να σταματήσουμε τη διαδικασία μαγειρέματος. Μεταφέρουμε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρότα, το λάχανο, τα αγγούρια σε φέτες και τον κόλιανδρο. Περιχύνουμε με την κρεμώδη σάλτσα φυστικιού και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε χοιρινό σε φέτες πάνω από τα noodles και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με τριμμένα φιστίκια, καυτερές πιπεριές κομμένες σε φέτες και σουσάμι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.