COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με blueberries


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Πεντανόστιμο ριζότο με blueberries
www.fattoincasadabenedetta.it
Tο ριζότο με blueberries είναι ένα πολύχρωμο και νόστιμο πρώτο, ένας πραγματικός συνδυασμός γεύσεων και πρωτοτυπίας.

Αν σχεδιάζουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα ή δείπνο με φίλους, αυτή η συνταγή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας.

Τα blueberries είναι πολύ ευέλικτα μούρα που προσφέρουν υπέροχες γλυκές συνταγές, αλλά μπορείτε επίσης τα χρησιμοποιήστε για να ετοιμάσετε και αλμυρά φαγηγτά, όπως αυτό το ριζότο .

Συμβουλή: Αν δεν τα βρείτε φρέσκα blueberries μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με κατεψυγμένα, γίνεται εξίσου ξεχωριστή και νόστιμη.

Το ριζότο πρέπει να σερβίρεται ζεστό και να μην παραβράσει. Σας προτείνουμε να το ετοιμάσετε και να το απολαύσετε επιτόπου. Αρκετά όμως συζητάμε, ας το ετοιμάσουμε και ας το φέρουμε αμέσως στο τραπέζι.

Υλικά

180 γρ. ρύζι για ριζότο

100 γρ. blueberries φρέσκα ​​ή κατεψυγμένα

60 γρ. βούτυρο

50 γρ. κρεμμύδια

60 γρ. κόκκινο κρασί

600 ml ζωμό λαχανικών

50 γρ. τυρί τριμμένο

Δενδρολίβανο

Αλάτι

Για γαρνίρισμα

40 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια

Δενδρολίβανο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Βάζουμε το ένα τρίτο του βουτύρου και τα blueberries στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρουμε με blueberries στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε άλλο ένα τρίτο του βουτύρου με λίγο αλάτι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένα κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας το. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα του ρυζιού προσθέτοντας λίγο-λίγο τον πολύ ζεστό ζωμό λαχανικών.

Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βατόμουρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτοντας τον ζωμό. Στο τέλος του μαγειρέματος ανακατεύουμε το ριζότο με το τελευταίο τρίτο του βουτύρου που έχει απομείνει, το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο για γεύση και άρωμα.

Ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε το ριζότο σε πιάτα και διακοσμούμε με μικρά κομμάτια μοτσαρέλας, φρέσκα blueberries και δεντρολίβανο. Το ριζότο βατόμουρα είναι έτοιμο, απολαύστε το γεύμα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.