COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ομελέτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλα: Η συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα που θα σου λύσει τα χέρια


JTeam

24 Ιουλίου 2023

Ομελέτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλα: Η συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα που θα σου λύσει τα χέρια
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Μια απλή και γρήγορη ομελέτα που δεν χρειάζεται καν να την αναποδογυρίσετε.

Η ομελέτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλα είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που έχει πάντα μεγάλη επιτυχία. Γίνεται ακόμα πιο εύκοη από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να γυρίσουμε την ομελέτα στο τηγάνι. Είτε ζεστή είτε κρύα είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

400 γρ κολοκυθάκια

150 γρ μοτσαρέλα

5 αυγά

1 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με μια-δυο κουταλιές λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αρωματίζοντας με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και λίγο αλάτι. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και την αφήνουμε να στραγγίξει. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε στην επιφάνεια κομμάτια μοτσαρέλας, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε μέτρια φωτιά, για άλλα 12-16 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να δέσει με τα αυγά. Συμπληρώνουμε με λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.