COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

25η Μαρτίου με τις πιο νόστιμες μπουκίτσες μπακαλιάρου


JTeam

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου με τις πιο νόστιμες μπουκίτσες μπακαλιάρου
www.fattoincasadabenedetta.it
Οι πιο νόστιμες και τραγανές μπουκίτσες μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου έφτασε και μαζί της ήρθε η στιγμή που θα απολαύσουμε τον αγαπημένο μας μπακαλιάρο συνοδευόμενο από τη σκορδαλιά. Βλέπετε, το συγκεκριμένο φαγητό, το έχουμε συνδέσει εδώ και χρόνια με την εθνική μας γιορτή.

Σήμερα όμως αποφασίσαμε να φτιάξουμε τραγανές μπουκιές οι οποίες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Για να συντομεύσουμε περαιτέρω τον χρόνο χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένο μπακαλιάρο, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός. Ας ετοιμάσουμε μαζί αυτή τη νόστιμη συνταγή.

Υλικά

700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου

130 γρ. τριμμένη φρυγανιά

30 γρ. σουσάμι

60 γρ. αλεύρι

30 γρ. τυρί τριμμένο

3 αυγά

1 τούφα μαϊντανός

20 ml ελαιόλαδο

1 λίτρο φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κύβους. Ετοιμάζουμε 3 μπολ για το πανάρισμα: ένα με αλεύρι, ένα με 3 χτυπημένα αυγά και μια πρέζα αλάτι, ένα με μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, τριμμένο τυρί, σουσάμι, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περνάμε τις μπουκιές πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να έχουμε διπλό πανάρισμα και να γίνουν οι μπουκιές πιο τραγανές.

Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τις μπουκιές μπακαλιάρου μας σε δύο μικρά μπολάκια και τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.