COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον στο air fryer


JTeam

18 Απριλίου 2024

Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον στο air fryer
unsplash
Φυλάξτε τα τηγάνια σας στο ράφι, γιατί σήμερα θα ετοιμάσουμε το πιο τραγανό μπέικον στο air fryer.

Οι λάτρεις του μπέικον γνωρίζουν ότι το μαγείρεμα του είναι μια ταλαιπωρία. Το καυτό λάδι τσιτσιρίζει, σκάει και πιτσιλίζει παντού. Και φυσικά μετά πρέπει να καθαρίσουμε όλη την κουζίνα….

Θα μπορούσατε να ψήσετε το μπέικον στον φούρνο , αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο από το να το βάλετε στο air fryer. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει γίνει τέλειο, τραγανό στις άκρες και λαστιχωτό στο εσωτερικό. Μόλις μάθετε πώς να μαγειρεύετε μπέικον στο air fryer, θα κρύψετε μια για πάντα τα τηγάνια. Ας δούμε μαζί όλα τα βήματα.

Jenny.Gr
unsplash

Βήμα 1: Προθερμάνετε το air fryer

Προθερμάνετε το air fryer στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2: Μαγειρέψτε το μπέικον

Τοποθετήστε το μπέικον στον κάδο στο air frye και μαγειρέψετε για 2 έως 3 λεπτά. Γυρίστε κάθε φέτα μπέικον με τις λαβίδες και μετά συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 4 έως 5 λεπτά.

Βήμα 3: Σερβίρετε το μπέικον

Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε προσεκτικά το μπέικον με λαβίδες κουζίνας και απολαύστε το.

Συμβουλές

Μαγειρέψτε το μπέικον σε παρτίδες

Ανάλογα με το μέγεθος του air fryer και το πόσο μπέικον μαγειρεύετε, μπορεί να χρειαστεί να το βάλετε σε παρτίδες. Απλώς φροντίστε να σκουπίσετε τον κάδο του air fryer μεταξύ των παρτίδων, για να αποφύγετε το κάπνισμα.

Προσθέστε επιπλέον χρόνο για να μαγειρέψετε το παγωμένο μπέικον

Μπορείτε να μαγειρέψετε κατεψυγμένο μπέικον στο air fryer, αλλά χρειάζονται επιπλέον 3 έως 4 λεπτά.

Ζεστάνετε ξανά το μπέικον που έχει απομείνει

Το υπόλοιπο μαγειρεμένο μπέικον διαρκεί 4 με 5 ημέρες στο ψυγείο ή έως και 4 μήνες στην κατάψυξη. Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή σε σακούλα για κατάψυξη. Για να ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε το μπέικον στο air fryer που είναι προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και ζεστάνετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.

Και όσο απολαμβάνετε το πρωινό σας, μπείτε να διαβάσετε τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευντήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.