Αγόριανη: Ένας προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κοσμικά

Ένα χωριό γεμάτο πλατάνια, έλατα, με απέραντη θέα στο Καλλίδρομο, που αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρεις και όχι μόνο

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδος που μπορεί κανείς να επισκεφθεί για να χορτάσει τη φύση, να γεμίσει με καθαρό αέρα και να χαλαρώσει. Ένα από τα χωρία που γέννησε τους πιο ξακουστούς αγωνιστές του ’21 αλλά και της Αντίστασης και αυτή ήταν η αφορμή να καεί ολοσχερώς στην Κατοχή.


Βρίσκεται μόλις 3 ώρες περίπου μακριά από την Αθήνα. Αν ψάξετε στο χάρτη θα το βρείτε και ως Επτάλοφο, η δεύτερη ονομασία του χωριού, που δηλώνει την τοποθεσία του, πάνω σε 7 λόφους, σε υψόμετρο 1.100 μ., στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού.

Ένα χωριό γεμάτο πλατάνια, έλατα, με απέραντη θέα στο Καλλίδρομο, που αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρεις αλλά και για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την κοσμική Αράχωβα και να χαλαρώσουν σε ένα καταπράσινο μέρος,

Καφές αλλά και παραδοσιακά πιάτα θα ανακαλύψετε στην πλακόστρωτη πλατεία, με το μεγάλο πλάτανο να βρίσκεται στη μέση αυτής. Ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία, απέχουν μόλις λίφα λεπτά από το πέτρινο μονοπάτι πλάι στη ρεματιά και το μικρό καταρράκτη.

Μία μικρή gallery αρκεί για να σας πείσει να επισκεφθείτε την Αγόριανη, την επόμενη φορά που θέλετε διακοπές για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση!

6 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΔΙΑΚΟΠΕΣ| ΕΛΛΑΔΑ| ΦΥΣΗ| ΑΓΟΡΙΑΝΗ| ΕΠΤΑΛΟΓΟΣ
MORE FOR YOU