Ναύπακτος: Η πόλη που μπορείς να ζήσεις

Η πρότασή μας είναι από την παραθαλάσσια Ναύπακτο να ξεκινήσετε road trip για την Ορεινή Ναυπακτία.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018
instagram

Είναι ένα από τα πιο ευχάριστα road trip που μπορείτε να κάνετε για μια μικρή απόδραση το Σαββατοκύριακο. Έτσι, για να ανανεώσετε τον αέρα σας, να χαλαρώσετε, ετοιμάστε μια μικρή βαλίτσα και επισκεφθείτε την παραθαλάσσια πόλη, την πόλη των Ενετών και των Τούρκων, τη Ναύπακτο.

Κάποια από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η καλοδιατηρημένη ακρόπολη, που διαθέτει μοναδική κατασκευή σε όλη την Ευρώπη για τις 5 αμυντικές ζώνες, που φθάνουν μέχρι το λιμάνι. Ο Πύργος της οικογένειας Μπότσαρη, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο αλλά και τα υπόλοιπα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα. Επίσης στο λιμάνι υπάρχει το άγαλμα του Θερβάντες, το οποίο παριστάνει τον γνωστό συγγραφέα που πήρε μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571. Μάλιστα θα τον δείτε να δεσπόζει με σηκωμένο το δεξί χέρι, εκείνο δηλαδή που σώθηκε στη μάχη και με το οποίο μετέπειτα έγραψε όλα του τα έργα. Δε θα πούμε περισσότερα για το ιστορικό υπόβραθρο της πόλης, καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να δείτε.

Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στα γύρω χωριά-ιδανικά για το χειμώνα η Ορεινή Ναυπακτία η οποία φημίζεται και για τις εξαιρετικές γεύσεις, στα μεζεδωπολεία που υπάρχουν. 

Και για τους λάτρεις των γλυκών, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γλυκό καρύδι. Αν σας αρέσει πάρτε ένα για το σπίτι, συνοδεύει άψογα τον ελληνικό σας καφέ.

8 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΔΙΑΚΟΠΕΣ| ΕΛΛΑΔΑ| ΕΞΟΡΜΗΣΗ| ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ| ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ| ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
MORE FOR YOU