Φολέγανδρος: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό των Κυκλάδων

To ιδανικό μέρος για εναλλακτικές διακοπές

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
instagram.com/anargyros.dekavallas

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Σήμερα, γίνεται ένα νησί όλο και πιο δημοφιλές, αν και ακόμα δε λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει. Ο λόγος για τη Φολέγανδρο, που με την ακατέργαστη ομορφιά και τους χαλαρούς ρυθμούς της είναι ο νούμερο ένα προορισμός για μία εναλλακτική απόδραση.

Είναι γεμάτη μονοπάτια που, συνολικά, έχουν μήκος μεγαλύτερο από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ακολουθώντας τα, έχουμε πρόσβαση στις παραλίες με τα μικρά βότσαλα και τα διάφανα νερά. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και μουσική, αλλά μόνο η φυσική ομορφιά.

Η Χώρα, είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα σημεία του νησιού. Το μισό της βρίσκεται μέσα στο κάστρο, στο χείλος ενός γκρεμού – η θέα είναι μαγευτική. Η γραφικότητα της περιοχής σε συνδυασμό με το λαχταριστό παραδοσιακό της πιάτο, τα ματσάτα, και τη μαγειρεμένη κάπαρη, είναι ικανά για να μας κάνουν θαυμαστές του νησιού.

Το γεγονός ότι δεν είναι δημοφιλής, θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Η Φολέγανδρος είναι το ιδανικό μέρος για όποιον θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα!

 

Gallery: Δείτε επίσης το υλικό που κάνει το σπίτι να θυμίζει νησί

9 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΚΥΚΛΑΔΕΣ| ΑΠΟΔΡΑΣΗ| ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ| ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ| ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
MORE FOR YOU