Πώς είναι μια ημέρα στη ζωή μιας γυναίκας;

Σίγουρα όχι βαρετή.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Αν πάμε το χρόνο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι η γυναίκα δεν είχε καμία θέση σε δουλειές εκτός σπιτιού. Από τις αρχές του 20ου αιώνα η πρόοδος κατέφτασε, σαφώς με σκληρούς αγώνες. Μέσα στα δικαιώματα που κατάφερε να αποκτήσει ήταν και αυτό της ψήφου, ενώ με την προέλευση του πολέμου είχε έντονη δραστηριότητα στον τομέα της εργασίας και εντάχθηκε ακόμα και στην πολεμική προσπάθεια.
 

Σήμερα, 2017 οι γυναίκες έχουν ακόμα μεγάλα προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίζονται ίσα με τον ανδρικό πληθυσμό, αφού υπάρχουν μισθολογικές διαφορές-ακόμα και στο Hollywood, διάσημες ηθοποιοί έχουν παραπονεθεί για τεράστια διαφορά στην αμοιβή τους σχετικά με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές- γίνεται καταπάτηση προβλεπόμενων από τον νόμο δικαιωμάτων και γενικότερα τόσο μη αλλά και σε αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα ανέλιξης. Το περίεργο είναι ότι στα χρόνια κρίσης-μία ανάλογη περίοδο διανύουμε και σήμερα- αυτό το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο, σε χώρους εργασίας.
Οι γυναίκες όμως είναι δυνατές και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Δε θα πω ότι τα μπορούν όλα, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι δεν τα μπορούν όλα, το ίδιο όμως ισχύει αντίστοιχα και για τους άνδρες. Σε τομείς όμως που μέχρι σήμερα θεωρούνται ανδροκρατούμενοι μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει κάθε ευκαιρία και να κάνει τις επιθυμίες της πραγματικότητα.

15 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


 Tags: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΕΣ| ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ| ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
MORE FOR YOU