Πώς αντιδρούν οι περαστικοί όταν συναντούν έναν υπέρβαρο άνθρωπο

Ο φωτογραφικός φακός ξεγύμνωσε τον κοινωνικό ρατσισμό

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Haley Morris-Cafiero

Όταν η φωτογράφος Haley Morris-Cafiero αποφάσισε να φωτογραφίσει τον εαυτό της σε μέρη όπου αισθανόταν άβολα, δεν περίμενε ότι θα δημιουργήσει ένα έργο που θα λάβει παγκόσμια φήμη. Το "Wait Watchers" είναι ένα κοινωνικό πείραμα με τη μορφή μιας σειράς φωτογραφιών που συλλέγονται σε ένα βιβλίο που καταγράφει πώς οι περαστικοί αντιδρούν στους υπέρβαρους ανθρώπους που βλέπουν στο δρόμο.

"Έχω ακούσει τους ανθρώπους να σχολιάζουν το βάρος μου, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το καταγράψω και να βγει σαν ταινία", εξήγησε περαιτέρω η  Morris-Cafiero.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, η Morris-Cafiero έλαβε πολλά σχόλια που την ενθάρρυναν να ξεκινήσει την άσκηση, να κάνει περισσότερη προσπάθεια στο ντύσιμό της και ίσως να αρχίσει να φοράει μακιγιάζ έτσι οι άνθρωποι δεν θα την κοίταζαν όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες της gallery παρακάτω. Και ενώ η γυναίκα προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό της για τους άλλους, οι αντιδράσεις τους ήταν ακόμα ίδιες.

Πώς σας φαίνεται αυτό το κοινωνικό πείραμα; Αλήθεια έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να κοιτάτε περίεργα έναν άνθρωπο που ίσως διαφέρει από εσάς; 
Ένα φωτογραφικό project που πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις!

15 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ| ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ| PROJECT| ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PROJECT| ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ| ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
MORE FOR YOU