ΓΑΜΟΣ

Η απλότητα ενός ιστορικού ενδύματος γίνεται έμπνευση για την σύγχρονη νύφη


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

10 Απριλίου 2024

Η απλότητα ενός ιστορικού ενδύματος γίνεται έμπνευση για την σύγχρονη νύφη
Η σύγχρονη νύφη πλέον θέλει κάτι παραπάνω από ένα όμορφο νυφικό

Η πρόταση έγινε, το δαχτυλίδι δόθηκε και η ημερομηνία ορίστηκε. Ναι, τα έχεις σκεφτεί ήδη όλα: το μέρος της δεξίωσης, τους κουμπάρους, το φαγητό, τη μουσική, τα custom cocktails, αλλά ένα πράγμα μένει και εξακολουθεί να σε αγχώνει και να σε διχάζει. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το πιο βασικό συστατικό εκείνης της ημέρας, το νυφικό σου. Το νυφικό είναι αυτό που «δίνει» τον ρυθμό σε όλον τον γάμο. Σύμφωνα με το στιλ του, το χρώμα του και τη γραμμή του θα κινηθούν όλα γύρω του. Είναι το κεντρικό θέμα, διότι ντύνει τη νύφη, εσένα.

Και ήρθε η ώρα «να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις», δηλαδή τι στιλ νυφικού θα ήθελες να φορέσεις στο γάμο σου και πώς θέλεις να αισθάνεσαι εκείνη την ημέρα. Ναι, φυσικά και το νυφικό επηρεάζει την ψυχολογία μας, όπως όλα μας τα ρούχα. Ειδικά όμως μια χαρούμενη, αλλά αρκετά αγχωτική ημέρα σαν και αυτή, θα ήθελες να αισθάνεσαι άνετα, στιλάτα και πάνω από όλα ο εαυτός σου. Φυσικά και αυτά τα 3 για κάθε γυναίκα σημαίνουν κάτι διαφορετικό, αλλά υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, ένα κοινό στιλ που συμπεριλαμβάνει όλα όσα θέλουμε να είμαστε εκείνη την ημέρα.

Δεν είναι άλλο από το la chemise à la reine, το μεσοφόρι της βασίλισσας και όχι οποιασδήποτε βασίλισσας, αλλά της βασίλισσας της Γαλλίας, Μαρίας Αντουανέτας. Αυτό το διαχρονικό, άνετο και αριστοκρατικό στιλ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, διότι δημιουργήθηκε από μια γυναίκα που ήξερε από μόδα, είχε αριστοκρατική καταγωγή και ήθελε να φορέσει κάτι αρκετά πιο άνετο και θηλυκό, από τα φουσκωτά φορέματα της εποχής και τους στενούς κορσέδες, την ίδια τη Μαρία Αντουανέτα.

Jenny.Gr

Το πρωτότυπο la chemise à la reine ήταν ένα λευκό φόρεμα με σούρες, κατασκευασμένο από βαμβακερή μουσελίνα, το οποίο συνήθιζε να φοράει η Μαρία Αντουανέτα και οι αυλικές της στο Petit Trianon, όπου κατοικούσαν. Υπάρχει και μια προσωπογραφία της με αυτό το ρούχο, η οποία μάλιστα προκάλεσε έντονες αρνητικές αντιράδεις από τον λαό, εξαιτίας της απλότητάς του.

Η σχεδιάστρια μόδας, Λαμπρινή Μουρούτη και το L'amour et L’ âme Atelier, με βάση αυτό το κολακευτικό στιλ, δημιούργησαν τη συλλογή «La chemise à la reine» για όλες εσάς. Φτερά, τούλι, χειροποίητα κεντήματα, 3D χειροποίητα λουλούδια, μαλακοί κορσέδες, δαντέλες, ντραπέ και σούρες κατακλύζουν τη συλλογή. Ο μαγικός κόσμος της κομψότητας και της ομορφιάς της Μαρίας Αντουανέτας συναντά την άνεση και την απλότητα του la chemise à la reine και μαζί δημιουργούν μια σύγχρονη νύφη, που ξέρει πως αυτή είναι η δική της μέρα!

Πανδρόσσου 7-15, Αθήνα

21 1414 3241

@lamouretlame

Δείτε στην παρακάτω gallery τη συλλογή νυφικών «La chemise à la reine» του ατελιέ νυφικών L'amour et L’ âme

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.

TAGS