Βάζουμε αντηλιακό στη συννεφιά;

Μύθος ή αλήθεια

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη, 15 Μαΐου 2018
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018
Photo by Salvador Martin Yeste on Unsplash

Τα λάθη που κάνουμε με τη χρήση των αντηλιακών είναι αρκετά. Ένα από τα μεγαλύτερα ωστόσο είναι ότι δεν φοράμε όταν έξω έχει συννεφιά. Αρκεί να σας πούμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέχρι και γυαλί, φανταστείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να περάσει μερικά σύννεφα.

TIP!

Οι γιατροί συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30SPF, χειμώνα-καλοκαίρι, με ήλιο ή χωρίς. Το εφαρμόζουμε σε όλα τα μέρη του σώματός μας που είναι εκτεθειμένα χωρίς να ξεχνάμε τα πιο βασικά που είναι πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ, καθώς επίσης και τα χέρια μας.

Επίσης τις ημέρες που έχει συννεφιά και κάνουμε ηλιοθεραπεία, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, το ανανεώνουμε ανά δύο ώρες, ύστερα από εφίδρωση αλλά και μετά από κάθε βουτιά σε θάλασσα ή πισίνα. 

Το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο αλλά και το σώμα, θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης στην UVA και UVB ακτινοβολία. Να έχει υψηλό δείκτη προστασίας και να είναι απαλλαγμένο από ευαισθητοποιούς και ερεθιστικούς παράγοντες.

Επιλέγουμε το κατάλληλο αντηλιακό και το χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τα καιρικά φαινόμενα.

 Tags: ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ| ΜΑΥΡΙΣΜΑ| ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ| ΣΥΝΝΕΦΙΑ| ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
MORE FOR YOU