#ChallengingAlex: Έκανα aerial yoga για πρώτη φορά

Σήμερα που είναι Παγκόσμια Ημέρα της Yoga, είπα να σας διηγηθώ το ντεμπούτο μου στη... στάση νυχτερίδα.

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Μία μέρα που με πήγαινε η μαμά μου στο σχολείο, μου είπε ότι μετά θα πήγαινε για aerial yoga με μια φίλη της και παραξενεύτηκα αρκετά γιατί νόμιζα ότι ήταν πολύ δύσκολο. Όταν όμως γύρισα σπίτι, μου έδειξε φωτογραφίες και εντυπωσιάστηκα με το πόσα μπορεί κανείς να καταφέρει από το πρώτο κι’ όλας μάθημα. Παρ’ όλα αυτά, ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω εγώ αυτό το πράγμα. Και έτσι έβαλα στοίχημα με τη μαμά μου. Εγώ έλεγα ότι δεν παίζει να το κάνω και εκείνη με παρότρυνε να πάω. Μου πρότεινε να πάμε μαζί αλλά προτίμησα να πάω με μια φίλη μου που δεν είχε ξανακάνει aerial yoga, καθώς θα ένιωθα άχρηστη μπροστά στην pro-mom που είχε ήδη κάνει 3 φορές μάθημα.

 

Έκλεισα, λοιπόν, να πάω στο Flow Center μια μέρα μετά το σχολείο, στην οδό Άγγ. Σικελιανού 2, στο Ψυχικό. Μόλις φτάσαμε μας υποδέχθηκαν με πολύ χαρά και προθυμία. Ήμασταν αγχωμένες, αλλά μας καθησύχασαν και μας ενθάρρυναν πριν το μάθημα. Αρχίσαμε λοιπόν με ορισμένες εύκολες κινήσεις, οι οποίες μας έκαναν να χαλαρώσουμε πάρα πολύ. Αφού μας έδειξε η δασκάλα κάτι απίστευτες στάσεις, ενθουσιαστήκαμε και πήραμε θάρρος. Έτσι άρχισαν αυτές οι περίπλοκες πόζες:

Εδώ με βλέπετε να εκτελώ με καταπληκτική μαεστρία την asana Mantaray

Σε στάση...μαϊμού! 

Η παρακάτω στάση ήταν η αγαπημένη μου, αλλά και η πιο δύσκολη. Έπρεπε να μπω μέσα στο πανί ολόκληρη, να τυλίξω τα πόδια μου στο μπροστινό μέρος, να βάλω δύναμη στη μέση και στην κοιλιά μου ωστέ να σπρώξω το σώμα μου για να καταφέρω να βρεθώ κρεμασμένη ανάποδα σαν τη νυχτερίδα. Η αλήθεια είναι πως μου πήγε ΟΛΟ το αίμα στο κεφάλι, αλλά ήταν πολύ συναρπαστικό.


Ψύχραιμη ως Batman

Νιώσαμε ευχάριστα στην ανεστραμμένη badha konasana

Γελάσαμε αρκετά και ταυτόχρονα χαλαρώσαμε απίστευτα πολύ. Την ώρα που ήμουν στον αέρα, με τα χέρια ελεύθερα, ένιωθα πραγματικά σαν να πετούσα. Εκείνη τη στιγμή, έκλεισα τα μάτια μου και ξέχασα όλες μου τις έννοιες (επειδή προφανώς έπρεπε να συγκεντρωθώ για να μην πέσω, αν και δεν πέφτεις). Η κοπέλα που μας βοήθησε αντιλαμβανόταν όλες μας τις δυσκολίες και ήταν συνεχώς δίπλα μας για να μας στηρίζει ψυχικά (αλλά και σωματικά για να μην βρεθούμε στο πάτωμα). Χρειάστηκα αρκετή δύναμη στα χέρια για να στηρίξω στο σώμα μου ώστε να πετύχω τις στάσεις που διάλεξα να κάνω, αλλά όταν τις έκανα σωστά, αφηνόμουν και ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα. Προς το τέλος, κάναμε αρκετές χαλαρωτικές ασκήσεις όπως και κούνια μέσα στο πανί (το καλύτερο κομμάτι). Αφού τελειώσαμε, μας προσέφεραν φρέσκα φρούτα του δάσους και βρώμη, τα οποία είχαν μόλις φτιάξει για εμάς. 

Aerial Plank και αέρας στα πανιά μας!

Ήταν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία και ήταν ένας τρόπος εκγύμνασης, ο οποίος είχε ταυτόχρονα πολύ πλάκα. Ένιωσα πως δυνάμωσα τα χέρια μου και του κοιλιακούς μου. Κατάφερα να χαλαρώσω και να μειώσω το stress μου και ήταν ένα challenge για την αυτοπεποίθησή μου, αφού στην αρχή νόμιζα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Την ώρα που έκανα aerial yoga ένιωσα πως είχα μεγαλύτερη ευλυγισία και δύναμη. Γι’αυτό και δεν δίστασα να κλείσω το επόμενό μου μάθημα, στο οποίο ελπίζω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να βγάλω πιο τρελές φωτογραφίες. Tags: YOGA| CHALLENGING ALEX| ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ| AERIAL YOGA
MORE FOR YOU