#ChallengingAlex: Όταν έμεινα στο σπίτι μόνη μου για πρώτη φορά

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Καθώς τους περασμένους μήνες είχα αρκετό διάβασμα, δεν είχα το χρόνο να κάνω join την οικογένεια μου σε Κυριακάτικες εξόδους, ή ακόμη και σε weekend getaways σε βουνά ή νησιά. Ο καθένας θα σκεφτόταν ότι το να είσαι μόνος στο σπίτι μια οικογενειακή ημέρα ή ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο θα ήταν lonely. Παρ ‘όλα αυτά, έχω καταφέρει να αξιοποιώ τον ελεύθερο χώρο και χρόνο με τον καλύτερο τρόπο. Θα σας μιλήσω λοιπόν για την πρώτη φορά που έμεινα home alone για ένα Σαββατοκύριακο.

 

Μόλις γύρισα σπίτι την Παρασκευή, ξέρετε, ήμουν ενθουσιασμένη. Έλεγα «πω, καλά! Home alone! Τέλεια! Μπορώ να κάνω ότι θέλω. Έχω το σπίτι όλο δικό μου!» Αφού λοιπόν έκανα ένα ζεστό μπάνιο και διάβασα, με σκοπό να έχω όλο το ΣΚ free και να είμαι πιο χαλαρή, εκμεταλλεύτηκα την ησυχία.  Γενικά, ενώ δεν μπορώ να πω πως είμαι μοναχική, μου αρέσει μετά από μια γεμάτη εβδομάδα να κάθομαι λίγο μόνη μου. Γι’ αυτό, εκείνο το βράδυ προτίμησα να ετοιμάσω κάτι ζεστό να φάω, να φέρω το σκύλο μου στο δωμάτιο μου (τον τάισα και λίγο φαγητό) και ξάπλωσα στον κρεβάτι μου με μια σειρά στο Netflix, αφού γενικά προτιμώ τις σειρές παρά τις ταινίες. Όσο περνούσε η ώρα, βέβαια, άρχισα να φοβάμαι μη γίνει κάτι όσο ήμουν μόνη μου και να σκέφτομαι πως ήθελα παρέα. Έτσι λοιπόν, πριν κοιμηθώ, συνεννοήθηκα με τις φίλες μου για ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και κανόνισα και sleep over επειδή δεν ήθελα να φρικάρω πάλι και να μείνω μόνη μου το βράδυ.
 
Αφού ξύπνησα λοιπόν το Σάββατο, ενώ είχα κοιμηθεί απαίσια γιατί ξυπνούσα κάθε ένα λεπτό και νόμιζα ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι, τελείωσα το διάβασμά μου και καθόμουν και κοιτούσα τον τοίχο. Βαριόμουνα, οι φίλες μου ακόμη κοιμόντουσαν και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω και ένα από τα longest beauty routines το οποίο ... πήρε κανα δίωρο. Αφού πέρασε η ώρα, βρέθηκα με τις φίλες μου, οι οποίες ήρθαν σπίτι μου, γιατί όσο αστείο και αν σας φαίνεται, δεν ήθελα να αφήσω το σκύλο μου μόνο του ούτε για λίγο. 
 
 Υπάρχουν μέρες που θέλω να βρεθώ με τις φίλες μου όμως ταυτόχρονα είμαι κουρασμένη για να βγω από το σπίτι, και αυτή ήταν μια τέτοια μέρα. Ούτως η άλλως, οι υπόλοιποι μας φίλοι θα έμεναν μέσα, οπότε αποφασίσαμε να περάσουμε όλη την ημέρα και το βράδυ στο σπίτι. Και τελικά, κάτι τέτοιες μέρες είναι οι καλύτερες! Όταν μαζεύομαι με τις φίλες μου σε κάποιο σπίτι, καταλαβαίνω ότι μπορώ να περάσω ωραία χωρίς να πάω σε κάποιο εστιατόριο ή να βγω σε ένα μπαρ μέχρι αργά. Αρκεί να έχω δίπλα μου τα άτομα που με κάνουν να γελάω.
 
Αφού μαζευτήκαμε, λοιπόν, βάλαμε την αγαπημένη μας μουσική στο full στα ηχεία (βασικά, για να μην ακούσουμε κάποιο θόρυβο και τρομάξουμε) και μαγειρέψαμε ένα ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο φαγητό: μακαρόνια με κιμά. Μπορώ να πω όμως ότι ήταν πολύ νόστιμα. Μετά βάλαμε μια ταινία στην τηλεόραση... μια από αυτές τις κοριτσίστικες που βλέπαμε όλες πριν 10 χρόνια. Όταν τελείωσε είπαμε να αφήσουμε τα κινητά μας και παίξαμε διάφορα επιτραπέζια, όπως Monopoly και Taboo, τα οποία μας κάνει να γελάμε (αλλά και να τσακωνόμαστε) με τις ώρες. Και κάπου άρχισε και η ώρα της βλακείας, όπου τραγουδούσαμε όλες με τις αγριοφωνάρες μας και βγάζαμε αστεία βίντεο (τα οποία, βέβαια, είναι μόνο για εμάς). Όταν νύχτωσε ήταν το καλύτερο part. Καθίσαμε έξω και τυλιχτίκαμε μέσα σε κουβέρτες, μιας και ήταν χειμώνας, και κοιτούσαμε τα αστέρια και συζητούσαμε τα νέα μας.
 
 
Και κάπου εκεί μας πήρε ο ύπνος... Μόλις ξυπνήσαμε και χουζουρέψαμε φτιάξαμε κρέπες με nutella. Και μην φανταστείτε πως κάναμε και τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν πήγαμε για γυμναστική, δεν πήγαμε για περπάτημα (εκτός από τις βόλτες για το σκύλο) και γενικά, δεν κουνηθήκαμε. Για να είμαι ειλικρινής, τις Κυριακές προτιμώ να κάθομαι. Αφού νύχτωσε, μάζεψα το δωμάτιο μου, έκανα ένα μπάνιο και περίμενα την οικογένειά μου να γυρίσει σπίτι. 


Tags: ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ| HOME ALONE| CHALLENGING ALEX| ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
MORE FOR YOU