#ChallengingAlex: Τι συμβαίνει όταν αφήνεις τα αγόρια να φτιάξουν γαλοπούλα

Αυτό το Thanksgiving θα μου μείνει αξέχαστο.

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Το Thanksgiving είναι μια από τις αγαπημένες μου γιορτές, καθώς είναι μια μέρα ευχαρίστησης και εκτίμησης για όλα όσα έχουμε. Κάθε μέρα είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω, αλλά η μέρα αυτή μου υπενθυμίζει ξανά και ξανά όλα όσα πρέπει να εκτιμώ. Όταν ήμουν μικρή, την Πέμπτη του Thanksgiving δεν είχαμε ποτέ σχολείο και πάντα ερχόντουσαν στο σπίτι οικογενειακοί φίλοι. Ο μπαμπάς μου μαγείρευε την πιο νόστιμη γαλοπούλα και μετά έπαιζα με τους φίλους μου μέχρι αργά. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, ήθελα να γιορτάζω αυτή τη μέρα κάθε χρόνο με την οικογένειά μου. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν ήμουν με την οικογένειά μου και η πρώτη φορά που το πέρασα με τους φίλους μου.

 

Όλη την εβδομάδα των διακοπών βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη, όπου συνάντησα τους καλύτερούς μου φίλους, οι οποίοι ήρθαν από τα άλλα πανεπιστήμια, αλλά και την αδερφή μου! Τη Πέμπτη του Thanksgiving, αποφασίσαμε αντί να πάμε σε ένα εστιατόριο να το γιορτάσουμε, να μαγειρέψουμε σε σπίτι φίλων. Την προηγούμενη μέρα, λοιπόν, πήγα σουπερμάρκετ με μια φίλη μου, και πραγματικά δεν ξέραμε τι να αγοράσουμε για ένα τέτοιο μεσημεριανό. Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι χρειαζόμασταν μια γαλοπούλα. Ψάχναμε λοιπόν στο Google τι χρειάζεται κανείς για ένα «πετυχημένο» Thanksgiving γεύμα. Αποφασίσαμε να μην μαγειρέψουμε γέμιση, γιατί δεν αρέσει σε κανέναν μας, αλλά αγοράσαμε πατάτες για τη γαλοπούλα και για πουρέ, υλικά για σαλάτες, και μερικά κρέατα και λουκάνικα σε περίπτωση που η γαλοπούλα ήταν αποτυχημένη. 
 
 
Την επόμενη μέρα αποφάσισαν τα αγόρια να μαγειρέψουν τη γαλοπούλα, καθώς όπως είπαν ήξεραν να μαγειρεύουν (το κατά πόσο ίσχυε αυτό είναι ένα θέμα). Τους δώσαμε τα υλικά και περιμέναμε 2-3 ώρες μέχρι να ετοιμαστούν όλα, γιατί δεν μας άφηναν να βοηθήσουμε κι’ όλας. Μαζευτήκαμε γύρω στου 15 Έλληνες και όσο μιλούσαμε, κάποια στιγμή άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός για... φωτιά. Ευτυχώς δεν είχε συμβεί κάτι κακό αν και τα έχασα για μισό λεπτό, γιατί δεν ήξερα τι συνέβαινε. Απλά το σπίτι είχε γεμίσει με πάρα πολύ καπνό, ο οποίος προκάλεσε το συναγερμό να χτυπήσει. Αρχίσαμε λοιπόν να τρέχουμε όλοι και να ανοίγουμε τα παράθυρα. Ήμασταν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. 
 
 
Αφού έσβησε ο συναγερμός, βγάλαμε τη γαλοπούλα από το φούρνο, και επειδή βλέπαμε ότι δεν φαινόταν και πολύ νόστιμη, αρχίσαμε να μαγειρεύουμε περισσότερα γλυκά, όπως brownie, red velvet cake και τάρτες. Αφού ετοιμάστηκαν όλα και τα βάλαμε στο τραπέζι, αποφασίσαμε να τολμήσουμε να δοκιμάσουμε τη γαλοπούλα. Εγώ δεν το τόλμησα. Προτίμησα λίγο κρέας με σαλάτα, το οποία ήταν μια safe επιλογή, αφού η γαλοπούλα ήταν μια από τις χειρότερες που έχω δει. 
 
Ήταν το πιο γρήγορο μεσημεριανό που έχω φάει ποτέ, τελειώσαμε όλοι σε 15 λεπτά επειδή δεν έτρωγε κανείς τίποτα! Αλλά ήταν αρκετά αστείο και η παρέα ήταν πολύ ευχάριστη. Το καλύτερο κομμάτι ήταν ότι μια φίλη μου που ήρθε για επίσκεψη από την Ελλάδα μας έφερε το αγαπημένο μου γλυκό. ΤΣΟΥΡΕΚΙ! Το καταβροχθίσαμε, μαζί με τα άλλα γλυκά. Μετά από αυτό το feast, κυρίως γλυκών, πήγαμε βόλτα στο πάρκο για να τα κάψουμε, και κάπως έτσι τελείωσε το απόγευμα. Είναι σίγουρο πως δεν θα ξεχάσω αυτή τη μέρα, καθώς ήμουν στην αγαπημένη που πόλη, με μερικούς από τους αγαπημένους μου ανθρώπους.
 
Και του χρόνου! 

Tags: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ| THANKSGIVING| ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ| CHALLENGING ALEX| ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ| ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017| Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ




MORE FOR YOU