Μεγάλο ποσοστό των μαθητών από 13-15 ετών είναι εθισμένοι στο κάπνισμα

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για την υγεία των Ελλήνων μαθητών.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για την υγεία των Ελλήνων μαθητών καθώς από την ηλικία των 12 ετών εθίζονται στο κάπνισμα ενώ ένας στους δέκα ανήλικους καπνιστές δηλώνει ότι ανάβει τσιγάρο από τα 7 έτη.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που είδε το φως τη δημοσιότητας το 15% των Ελληνόπουλων ηλικίας 13 έως 15 ετών καπνίζουν, ενώ ένα στα τρία έχει κάνει χρήση καπνικού προϊόντος έστω και μία φορά. Μεταξύ των ανήλικων καπνιστών που αγοράζουν τσιγάρα από κατάστημα/περίπτερο, το 87,3% δεν αντιμετώπισε κανένα εμπόδιο στη αγορά τους παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Συνολικά στην Ελλάδα, 3,5 εκατομμύρια ενήλικοι καπνίζουν, αριθμός που αποτελεί το 38,2% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό μας φέρνει στην υψηλότερη θέση της Ε.Ε. και τη δεύτερη υψηλότερη στη Γηραιά Ηπειρο (μετά τη Ρωσία). Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε καπνιστής ξοδεύει κατά μέσον όρο τον μήνα 100 ευρώ για τσιγάρα, που σημαίνει ότι συνολικά στην Ελλάδα δαπανάται ετησίως για την αγορά προϊόντων καπνού από τους πολίτες ποσό που αντιστοιχεί με το 2% του ΑΕΠ!

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr.Tags: ΚΑΠΝΙΣΜΑ| ΜΑΘΗΤΕΣ| KOOLNEWS.GR
MORE FOR YOU