Ιδού ο λόγος που πρωταγωνίστριες και πριγκίπισσες της Disney φοράνε μπλε

Το περιοδικό Allure αναζήτησε απαντήσεις από ειδικούς για τον λόγο που επιλέγεται το συγκεκριμένο χρώμα.

4moms
4MOMS Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Με την ευκαιρία της νέας ταινίας της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, και την Μπελ να φοράει ένα μπλε λινό φόρεμα, το περιοδικό Allure αναζήτησε απαντήσεις από ειδικούς για τον λόγο που επιλέγεται το συγκεκριμένο χρώμα.

Σύμφωνα με την Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Institute Color Pantone, η σχεδόν καθολική έφεση προς το αυτό το χρώμα μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στον ουρανό. Όταν βλέπουμε αυτό το γαλάζιο του ουρανού, μας προκαλεί συναισθήματα προσδοκίας λέει ο Eiseman. Είναι αξιόπιστο. Μπορεί ο ουρανός να έχει σύννεφα, αλλά ξέρουμε ότι είναι εκεί. Αυτή η θετική χροιά σε συνδυασμό με την αξιοπιστία την σταθερότητα και την πίστη, μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτή η παραδοσιακά αγορίστικη απόχρωση επιλέγεται για τα ρούχα των πριγκιπισσών.

Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτό το χρώμα επιλέγεται για τα κορίτσια; Προσθέτουν ένα δυναμικό κομμάτι στον χαρακτήρα της, φορώντας της το μπλε, λέει ο Eiseman. Με ένα πολύ διακριτικό τρόπο είναι σα να μας λένε ότι μπορεί να είναι νεαρά κορίτσια, αλλά έχουν πολύ δυναμική.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

10 λάθη νέων γονέων και πως να τα αποφύγετε

Αχ αυτά τα μωρά πόσα ξέρουν!

Βράβευση για το συγκλονιστικό βίντεο γέννας εν μέσω βομβαρδισμών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ| ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ
MORE FOR YOU