Ιστορίες για κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Ιστορίες για κορίτσια με αυτοπεποίθηση, αληθινές ιστορίες γυναικών για να εμπνεύσουν τα μικρά κορίτσια.

4moms
4MOMS Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Τα παραμύθια, το έχουμε ξαναπεί, βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής και όχι να τις υπεκφεύγουν. Τα βοηθάνε να κατανοήσουν τον κόσμο, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, εξάπτουν τη φαντασία τους και τα βοηθάνε να αποκτήσουν ωριμότητα. Τι γίνεται, όμως, όταν τα “παραμύθια” τελειώσουν; Όταν το παιδί σου δεν θέλει να διαβάζει πια για δράκους και πριγκίπισσες ή όταν εσύ δεν θέλεις να διαβάζεις στο παιδί σου για δράκους και πριγκίπισσες;

Τότε ψάχνεις και εγώ βρήκα ένα βιβλίο που με ενθουσίασε. Ένα βιβλίο που ενθουσίασε την 8χρονη κόρη μου: Good Night Stories for Rebel Girls. Ιστορίες αληθινών γυναικών. Ιστορίες αξιοθαύμαστων και αξιέπαινων γυναικών. Από αυτές που μαθαίνουν σε ένα κορίτσι να κυνηγάει τα όνειρα του, να μη στέκεται μπροστά σε κάθε λογής εμπόδια. Ιστορίες γεμάτες έμπνευση.

Γυναίκες του παρελθόντος και του παρόντος. Κορίτσια “επαναστάτες” που με τις πράξεις τους ή τη στάση τους άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Ζωγράφοι όπως η Φρίντα Κάλο, η ιστορία της Ελισάβετ της 1ης, της αεροπόρου Amelia Earhart, της αρσίστριας βαρών Amna Al Hadid, της Μαλάλα, χορευτριών, τραγουδιστριών της τζαζ, πολιτικών και πολλών άλλων θαυμαστών γυναικών.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

10 λάθη νέων γονέων και πως να τα αποφύγετε

Αχ αυτά τα μωρά πόσα ξέρουν!

Βράβευση για το συγκλονιστικό βίντεο γέννας εν μέσω βομβαρδισμών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΒΙΒΛΙΑ| ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
MORE FOR YOU