Το Μαγικότσιρκο, μια παιδική παράσταση-παιχνίδι για το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και χορό

Μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

4moms
4MOMS Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου τo The Hub Events και το Bobos Arts Events παρουσιάζουν Το Μαγικότσιρκο, μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια η οποία συνδέει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και το χορό.

Η εκδήλωση ξεκινά με μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται. Στεφάνια αιωρούνται, μπαστούνια μαγνητίζονται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Οι μπάλες χορεύουν στο σώμα, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα. Φωτεινά αντικείμενα έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει το μουσικοχορευτικό παιχνίδι «Η Ορχήστρα και το Τσίρκο μπήκαν στο Χορό!», κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κόλπα του ζογκλέρ από πρώτο χέρι ενώ ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού, θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το χορό.

Αρχικά τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορίνες, μαντίλια και άλλα αντικείμενα και γνωρίζουν έτσι τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος, ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές.

Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, ενώ μέσω αυτών εξοικειώνονται με τις έννοιες της επιδεξιότητας, του ρυθμού και της κίνησης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ. 

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Οι παστέλ αποχρώσεις στο παιδικό δωμάτιο

Floral ταπετσαρίες για το κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο

Απίστευτα παιδικά υπνοδωμάτια για αγόρια και κορίτσια

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
MORE FOR YOU