Πού θα πάτε με τα παιδιά σας αυτές τις μέρες

Για να γιορτάσετε την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου μαζί με τα παιδιά σας.

4moms
4MOMS Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, κυρίως όμως τα παιδιά, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.

Από 7 έως 16 Απριλίου, με σεβασμό και κατάνυξη, μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνοι, άριες και συμφωνικά έργα αγκαλιάζουν την πόλη, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μικρούς και μεγάλους, στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες και το Κέντρο Πηλού του Οργανισμού αποβλέπουν στην ανάδειξη της παράδοσής μας.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν συμμετοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 20:00 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι Ελλήνων Πάσχα Ύμνοι και τραγούδια από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και τη Σοφία Μάνου και σε μια κατανυκτική συναυλία με τίτλο Ελλήνων Πάσχα.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017 12:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγ. Χατζημιχάλη 6 Πλάκα, τηλ.: 210 3243987 Ομιλία του Διευθυντή του Κέντρου λαογραφίας Ευάγγελου Καραμανέ με θέμα: «Εθιμολογία του Πάσχα» και παράλληλη βιντεοπροβολή. Τη δράση πλαισιώνει έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές, Λαζαρίνες της Κοζάνης, από τη συλλογή φορεσιών του Λυκείου Ελληνίδων. Διάρκεια 8 -23 Απριλίου.

11:00 Κεντρική Βιβλιοθήκη, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, τηλ: 2108846011 / 2108236635 «Βρήκαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια… στη βιβλιοθήκη» Αφήγηση πασχαλινών ιστοριών και πρωτότυπες κατασκευές. Για παιδιά 5 – 10 ετών.

11:00 Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι «Πασχαλινές κατασκευές»

Διαβάζουμε όμορφες ιστορίες και δημιουργούμε κατασκευές. Για παιδιά 7 – 12 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Κράτηση θέσεων: 210 6929736.

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Natalie Portman: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της με την κόρη της

Η κόρη της Alessandra Ambrosio θα σας κάνει να ξεκινήσετε χορό

Ποια είναι τα ονόματα που ήθελε να δώσει ο Clooney στα δίδυμα αλλά η Amal δεν δέχεται;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΣΧΑ| ΠΑΙΔΙΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΜΟΥΣΙΚΗ
MORE FOR YOU