Ο χρόνος περνά και εσύ μεγαλώνεις…

Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι το μωρό σου έχει αρχίσει να γίνεται αντράκι.

4moms
4MOMS Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Δευτέρα πρωί αυθόρμητα αποφασίσαμε να κάνουμε μικρή κοπάνα. Να χουζουρέψουμε στο κρεβάτι τα παιδιά μου και εγώ. Ο μπαμπάς απουσιάζει και κάθε Κυριακή βράδυ μοιραζόμαστε το “μεγάλο” κρεβάτι. Μια μεγάλη αγκαλιά και οι τρεις. Ζεστασιά και όνειρα γλυκά. Και κάπως έτσι αυτήν την Δευτέρα μείναμε εκεί αγκαλιασμένοι λίγο παραπάνω.

Τον πήγα σχολείο μετά από καιρό.  Την τελευταία φορά που τον είχα πάει εγώ σχολείο είχαμε δράματα & κλάματα. Σήμερα όμως σήμερα σαν να άφησα στο σχολείο ένα άλλο παιδί. Με τράβηξε από το χέρι, μου έδειξε τις αγαπημένες του κρυψώνες στον κήπο και το αυτοκίνητο που του αρέσει να παίρνει στα διαλείμματα χαιρέτησε με χαμόγελο και μπρίο τις δασκάλες, γύρισε με κοίταξε μου έδωσε ένα μεγάλο φιλί και μια δυνατή αγκαλιά, πέταξε ένα καλημέρα μαμά με πλατύ χαμόγελο, γύρισε την πλάτη μπήκε στην τάξη και δεν γύρισε πίσω ούτε καν να με κοιτάξει. Ούτε κλάματα, ούτε δράματα. Προς στιγμήν ήθελα να βάλω εγώ τα κλάματα μεγαλώνει ΚΑΙ αυτός. Μετά, όμως, φούσκωσα από περηφάνια για το αγόρι μου. Ανεξάρτητος, γλυκός, γεροδεμένος, δυνατός.

Δεν έφυγα αμέσως “κρύφτηκα” πίσω από ένα δέντρο και τον είδα να βγαίνει με τους φίλους του για διάλειμμα. Αμέσως χαμογέλασα. Όσο και εάν μεγαλώνει μερικά πράγματα μένουν ίδια.

Στο ένα χέρι κρατούσε ένα αυτοκινητάκι μαζί με μια μπανάνα – από μωρό τρελαίνεται για αυτοκίνητα και τρώει δύο δύο τα φρούτα – και στο άλλο τον αγαπημένο του δεινόσαυρο! Τον Dino. Ο ήρωας του Danonino, του αγαπημένου του επιδόρπιου γιαουρτιού, έχει δώσει το όνομα του σε κάθε δεινόσαυρο κούκλα που κυκλοφορεί στο σπίτι μας… ακόμη και στον μπλε τυραννόσαυρο ρομπότ. Το γιατί είναι προφανές του αρέσουν τόσο πολύ τα Danonino ειδικά αυτό που είναι mix φράουλα, μπανάνα, βερύκοκο, όσο και οι δεινόσαυροι.

Παλιά ήμουν διστακτική. Η λέξη επιδόρπιο γιαουρτιού από μόνη της μου δημιουργούσε αμφιβολίες. Βλέποντας, όμως, πόσο πολύ τα αγαπάει αποφάσισα να ψάξω λίγο παραπάνω. Μέσα από την “έρευνα” μου διαπίστωσα πως είναι και αυτό πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, ενισχυμένο μάλιστα, δεν έχει τεχνητά χρώματα, αρώματα ή συντηρητικά και κάθε μερίδα έχει μόνον 1,5γρ. λιπαρά.

Ο Αχιλλέας κάθισε σε μια γωνία έφαγε με προσοχή το φρούτο του και το επιδόρπιο γιαουρτιού του, πήρε αγκαλιά τον μπλε δεινόσαυρο που έχει ονομάσει Dino και το αγαπημένο του αυτοκινητάκι, και άρχισε να τρέχει μαζί με τα άλλα αγόρια στον κήπο…

Το αγόρι μου μεγαλώνει ο καιρός περνάει. Αποφάσισα πως κάθε λεπτό μετράει! Για αυτό και θα συμπιέσω το χρόνο μου για να περνάω ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί του. Να τον απολαύσω, να τον χορτάσω. Όπως απολαμβάνει αυτός τα φρούτα του, το αγαπημένο του επιδόρπιο γιαουρτιού και, κυρίως, το παιχνίδι με τους φίλους του. 

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Mila’s Daydreams: Ένα project με υπέροχες βρεφικές φωτογραφίες

Τι είναι η μέθοδος Ferberizing ή «άσε το μωρό να κλαίει μέχρι να κοιμηθεί»

Τα πιο περίεργα μέρη που γέννησαν γυναίκες

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 Tags: ΠΑΙΔΙ| ΜΑΜΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΑΓΟΡΙ| ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ
MORE FOR YOU