Οι πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες

Ένα ερώτημα που πλανάται πάνω από τα κεφάλια των γονέων είναι το εξής: σε ποιες σχολικές δραστηριότητες θα ήταν καλό να γράψω το παιδί μου;

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Στην έναρξη σχολικής χρονιάς ένα από τα ερωτήματα που πλανάται πάνω από τα κεφάλια των γονέων σαν συννεφάκι είναι το εξής: σε ποιές σχολικές δραστηριότητες θα ήταν καλό να γράψω το παιδί μου; ποιά θα το ωφελήσουν; τι είναι καλύτερο για εκείνο; αθλητισμός ή τέχνες, ατομικά ή ομαδικά ; ένα , δύο ή περισσότερες δραστηριότητες; Aς τα πάρουμε ένα-ένα από την αρχή:

Kαλό θα ήταν να ρωτήσουμε τα ίδια τα παιδιά για το τι προτιμούνε. Ας αφήσουμε τα κριτήρια και τα ευ…? του να μιλήσουν για το τι θέλουν.

Σημαντικό είναι να δούμε το “ποιός” είναι ο δάσκαλος, η προσωπικότητα του δασκάλου ίσως είναι σημαντικότερη απ΄το αντικείμενο της διδαχής του.

Οι γονεικές προσδοκίες καλό θα ήταν να είναι συγκρατημένες και να περιορίζονται στην ευχαρίστηση και την ψυχαγωγία του παιδιού τους.

Έχοντας αυτές τις τρεις βασικές παραμέτρους υπ΄όψιν μας μπορούμε. Πιστεύω να εξάγουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Αίμα στα κόπρανα του μωρού – Τι μπορεί να σημαίνει;

Αυξημένος κίνδυνος αυτισμού του παιδιού, αν η μητέρα είχε πυρετό στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες στη δεκαετία των 30 έχουν περισσότερα παιδιά από αυτές στη δεκαετία των 20

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΣΧΟΛΕΙΟ| ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΗΤΕΣ| ΑΘΛΗΜΑΤΑ
MORE FOR YOU